Spor Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar

Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar

Paylaş
Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım uzun süren sessizliğini bozdu

Özellikle havuz konusunda önemli açıklamalar yapan Aziz Yıldırım, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin havuzdan çekilmesi durumunda şimdi kazandıklarının 2.5 katını kazanacağını söyledi.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

FENERBAHÇE ATATÜRK'ÜN KULÜBÜ

"Biz Fenerbahçeliler Atatürk'ten dolayı, Fenerbahçe'nin Atatürk'ün Kulübü olduğunu biliyoruz. Atatürk'ün anı defterinde Fenerbahçe de vardı. Ulu önderimizi saygı ile anıyoruz."

BAŞKAN OLMAK SORUMLULUK GETİRİR

"Başkan olmak, kişiye sorumluluklar getirir. İkinci adam olmak daha kolaydır. Eskiden bende böyle bir durum yoktu. İlk yıllarımda da amatör şubelerden sorumluydum. Şimdi daha fazla sorumluluk alarak yaşıyoruz."

BİZ FENEBAHÇE SPOR KULÜBÜ'YÜZ

"Fenerbahçe Spor Kulübü diyoruz, Fenerbahçe Futbol Takımı demiyoruz. 9 braşta yarışıyoruz. Bununların içinde de 80 kategori var. 1500'e yakın lisanslı sporcumuz var. Biz böyle bir camiayı temsil ediyoruz."

GALATASARAY VE FENERBAHÇE BÜYÜK FEDAKARLIKLAR YAPIYOR

"Fenerbahçe ve Galatasaray Kulübü adına konuşuyorum. Biz iki kulüp olarak büyük fedakarlıklar yapıyoruz. Havuzdan çekilsek şimdikinin 2-2.5 katı paralar kazanırız. Diğer takımlar Anadolu'ya gidiyor. Bilet ne kadar? 20 TL. Fenerbahçe gidince de bilet parası oluyor 100 TL. Bizim taraftarlar deplasmanlarda rahatça maç izlemeliler." "Sonuçta ama şampiyon olmaksa derbileri 10 yıldır aldığımız için bizim hep şampiyon olmamız gerekiyordu. Derbilerin neticesinde bu takım yener diye bir durum yok ama gideriz onların sahasında yeneriz."

TÜRK SPORU İYİ DURUMDA

"Biz bardağın hep boş tarafından bakıyoruz. Belli zamanlarda ilerleyeceksiniz, bazı zamanda da duracaksınız. Türk futbolu dünyada ileri sıralarda. Türkiye'de yalnızca futbol ölçü olarak alınıyor. Türk sporu iyi durumda."

BÜTÇEMİZ 250 MİLYON DOLAR

"Biz geldiğimizde bütçe 24 milyon dolardı, şimdi 250 milyon dolar civarında. Sponsorluk anlayışı yavaş yavaş oturuyor. Bütçeleri eşit miktarlara getirmeliyiz. Ben inanıyorum ki ilerleyen yıllarda tüm takımların bütçeleri eşit duruma gelecektir." "Türkiye'de lokomatif takımlar var. Diğer ülkelerde de bu böyle. Bizde de geçmişten bu yana 3 büyükler var, sonrasında Trabzonspor geldi, geçen yılda şampiyon Bursaspor oldu. Türk futbolunun esas lokomotiflerini dışlamak iyi değildir."

ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ

"Bu yıl şampiyon olmak istiyoruz. Takımlar arasında bir ayrım yapmıyoruz. Tüm takımlar güçlü. Bugünkü konuşmalar henüz erken.",

ALEX DEVRE ARASINDA GİDECEK Mİ?

"Bazı değerler vardır. Onlar nasıl varsa öyle de yoktur. Alex bir değerdir. Biz onun kişiliğinden, performansından memnunuz. Bu bir robot değil. İyi de olur kötü de. Alex'in gideceğiyle ilgili bir şeyler konuşmak yanlış. İlerleyen yıllarda yeniden Fenerbahçe'ye gelmesinden dolayı mutluluk duyarız. Böyle değerleri kazanmak gerekir. Alex, Fenerbahçe'yi bir yere taşıyan isimlerden biridir."

"GUIZA ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR"

"Güiza yavaş yavaş takımla çalışmalara başlayacak. Güiza iyi bir oyuncudur."

NETİCE NE OLURSA OLSUN SAYGI GÖSTERİLMELİDİR

"Sadece Erkek Basketbol değil kadın basketbolunda da maçımız var. Tribünlerin dolmasını bekliyoruz. Erkeklerde Barça'yı yendik, çok iyiyiz ama bu akşam kazanmalıyız. Çok önemli bir maç. Şunu herkes bilsin. Dünya Şampiyonası'nda 2. olduk ama kimse takımdaki oyuncuların takımlarına teşekkür etmedi. Biz sürekli Tanjevic'e sahip çıktık ve milli takıma yüzde 40 katkı sağladık."

HAKEMLİĞİ ZORLAŞTIRAN HAKEMLERDİR

"Hasan Doğan öncesi ile sonrasını ayırmak lazım. Kişilerin ağızlarından çıkanlarla maçların sonuçları belirleniyordu. Şu andaki art niyet aramıyoruz. Hakemlerle ilgili her hafta değerlendirmeler yapıyoruz. Hakemliği zorlaştıran hakemlerdir. Önemli olan kurallardır. Hakemlerin görevi hadise nerede olduysa onu oradan kullandırmak. Korner atılırken oyuncular güreş yapıyorlar. Ancak hakem bunları görmüyor. İsim takım önemli değil. Penaltıysa penaltıdır. Biraz da atamalara dikkat edilmelidir. "

HAKEMLER SERTLİĞE GÖZ YUMMASIN

"Türk futbolunun ilerlemesi için rakibi nasıl yeneceğiz zihniyetinde hocalar olması lazım. Bakıyorsun, küme düşmemek için takım yaptmış. Tamamen savunma yapıyorlar. Amaçları oyunu kilitlemek. Türkiye'de önce antrenöörlerde zihniyet değişikliği olmalı. Hakemler de sertliğe göz yummazsa bazı olaylar olmaz."

BEN BAŞKANSAM HER ŞEYE MÜDAHALE ETMEK ZORUNDAYIM

"12 yıldır başkanım. Bu dönemde çok hoca ile çalıştım. İyi ayrılan da oldu kötü ayrılan da. Ben oyuncu seçimlerine müdahale etseydim hocalar gittikten sonra anlatırlardı. Ben burada başkansam her durumda her şeye müdahale etmek zorundayım."

TÜRKİYE'NİN EN İYİ KADROSU FENERBAHÇE'DEDİR

"Ocak ayı için durumumuz belli. Bizim şu andaki şartlarımız belli, 10 tane yabancımız var. Bir şey olsa ben alacağız derim. Şu anda kadromuz gayet iyidir. Türkiye'nin en iyi kadrosu Fenerbahçe'dedir. Bugün Barça'da, Real'de eksik yok mu? Var. Fenerbahçe'nin kadrosu iyidir. Bunun oluşması için biraz zaman gerekir. "

STAT KAPASİTESİ ARTTIRILMAYACAK

"Kapalı olan statlarda sorun güneş alamaması. Çim hem rüzgarı, hem güneşi istiyor. Bu nedenle de çim istediğini alamıyor. Dünya takımları ışık vererek çimin kök salmasını sağlıyor. Onları kullanamadan olmuyor. Şimdi zeminimiz gayet iyi. Stadın büyümesi yönünde bir çalışmamız yok."

FENERBAHÇE SON 10 YILA DAMGASINI VURDU

Geçen sene yani 2009 seçiminde 3 yıl üst üste şampiyon olacağız diye bir hedef koyduk. Büyük kulüplerde bir hedef koymazsanız olmaz.. Bu sözü inanarak verdim.. Aslında geçen sene şampiyon oluyorduk da. Bu şansı son maça 90'ncı dakikaya kadar taşıdık.. Aynı şeyi bu sene de söylüyoruz. Yine şampiyon olacağız diyoruz. Oluruz, olmayız bu ayrı. Bu kadroyu kurarken, bu düşünce için kurduk. Ben başkan olmadan şöyle şeyler vardı; Fenerbahçe'nin şu kadar malı olsun, 1 milyar dolar borcu olsun.. Geldik çalışmalar yaptık, tesisleşmeye önem verdik. Bizden sonra geleceklere iyi bir şeyler bırakmak istedik. Fenerbahçe Ortega'yı, Anelka'yı, Alex'i, Güiza'yı, Roberto Carlos'u, Niang'ı getirmiştir.. Fenerbahçe, Türk futbolunun son 10 yılına damgasını vurmuştur.. Kardeşim ve Nihat Özbağı Çin'e kendi işleri için gittiler. Bir restoranda Roberto Carlos'un Fenerbahçe formalı resmini görmüşler.. Bu çok büyük bir tanıtım.. Bunu Fenerbahçe başardı.. Ben isteseydim tesisleşmeye bu paraları harcamaz bir kaç kere fazla şampiyon olurdum.. Anadolu kulüpleri bizi örnek alarak çalışmalar yapıyorlar.

DÜN İDMAN TAKİP EDENLER BUGÜN KÖŞE YAZARI

Basının artık kendini geliştirmesi lazım.. İki tarafında birbirine ihtiyacı var.. Bizi nasıl sizin gibi şirketlerin iç işleri ilgilendirmiyorsa, bizim iç işlerimizde basını ilgilendirmez.. 3 basın mensubu bir araya geliyor, ''Fenerbahçe şunu alıyor, bunu alıyor'' diye yazıyorlar. Biz bir şirketiz.. Bu yalan haberler bize zarar veriyor. Ben başkan olmadan antrenman izleyen muhabirlerin tamamı bugün köşe sahibi.. Bunları tekzip ediyoruz, olaylar daha da başka noktalara gidiyor.. "Demirören, Kulüpler Birliği'ne gelmediği için daha çok Adnan başkanla birlikteyiz. Adnan bey, en az benim kadar terübeli bir insan." "Hakemler tüm kuralları uygularsa itiraz da olmaz. 1. dakika ne olursa olsun kırmızı kartını gösterecek. Kurallarda ne yazıyorsa hakemler onu yapmalı."

FENERBAHÇELİ OLMAK AYRICALIKTIR

"12 yıldır başkanlık yapıyorum. Bu onur ve şereftir. Fenerbahçeli olmak bir ayrıcalıktır. Toplumdaki saygı onurdur. Bizim çocuklarıma bırakacağımız önemli bir madalyadır."

EN ÇOK KIZLARA ÜZÜLDÜM

"En çok üzüldüğüm konu kızların geçen yıl voleybolda ikinci olmalarıydı. Chelsea'ye yenilince de çok üzüldük. Denizli'de şampiyonluğu kaçırdık sonrasında hemen şampiyon olduk. Bu da size bir mesaj olsun. Geçen yıl da şampiyonluğu kaçırmıştık."

"Yaptığımız her şeyin arkasındayız. Her şeyi bilerek yaptık. Tabii ki hata da yapmışızdır." "Ben daha önce de söyledim Türkiye'deki en büyük sorun menajerlik sistemi. Ben geçen sonu bunu Mehmet Topuz olayında yaşadım. Hiç tanımadığım insanlarla muhattap oldum. Türkiye'de sakat bir düzen var. Bundan sonrası için adım atmak lazım." "Fenerbahçe'nin bir ayrıcalığı vardır. Diğerlerine benzemez. Sevgi eğlenmektir. O sevgiye de her zaman iyi anlamda bakmak lazım. Artık 'kazanmak' algısının dışına çıkmak gerekiyor."

TÜRK FUTBOLUNUN YENİDEN YAPILANMASI GEREKİYOR

"Türk futbolunun yeniden yapılanması lazım. 2000'li yıllarda Almanya'da deklarasyon yaşandı. Yeniden bir yapılanma yaptılar ve bugüne geldiler. Şimdi Almanya'da yavaş yavaş Türk çocukları çıkıyor. Bizde her sene 3 milyona yakın masraf yapıyoruz. Karşılığını alıyor muyuz? Hayır alamıyoruz."

YABANCI OYUNCULARIN ÖNÜ AÇILMALI

"Sahada oynayacak yabancı saysınına sınır koysunlar ancak transfer edilecek oyunculara engel konulmamalı. Yabancıların önü açılmalı."

4

Haberin Devamı