Spor Aziz Yıldırım'dan Özgener'e yanıt

Aziz Yıldırım'dan Özgener'e yanıt

Paylaş
Aziz Yıldırım'dan Özgener'e yanıt

Aziz Yıldırım'dan Özgener'e yanıt

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener’in, yaptığı basın toplantısındaki yorumlarını, spor camiasına yönelik kışkırtıcı bir restleşme olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde düzenlenen basın toplantısında, TFF Başkanı’nın, kulüpleri, kulüp başkanlarını, yöneticilerini hedef alan, onları itham eden konuşmalarının tüm futbol ailesini ciddi şekilde rahatsız ettiğini ifade ederek, "TFF Başkanı’nın, bulunduğu makamı ve temsil ettiği kurumun ciddiyetini yok sayarak, gazete ve internet yorumlarından edinilmiş eksik ve yanlış bilgilerle oluşturulmuş yakışıksız ve gerçek dışı yorumlarda bulunmasını, spor camiasına yönelik kışkırtıcı bir restleşme olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

"BAŞARISIZLIĞINI ÖRTBAS ETMEYE VE UNUTTURMAYA ÇALIŞMAKTADIR"

Aziz Yıldırım, TFF Başkanı Özgener’in gündem değiştirdiğini ileri sürerek, "Kulüp yöneticilerini, skor yöneticiliği ile itham eden TFF Başkanı, 2010 Dünya Kupası’na katılamamanın ve TFF’nin gösterdiği düşük performansın hesabını Türk halkına ve TFF Genel Kurulu’na vermek yerine, fırsatçılık yapıp, kulüpler üzerinden yürüttüğü haksız ithamlar ve tartışma konularıyla örtbas etmeye ve unutturmaya çalışmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Özgener’in toplantısının "Bir iktidar gösterisi’ olmaktan öteye gidemediğini savunan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Sayılan, sayılmayan goller; verilen, verilmeyen penaltılarla şampiyonun ve düşen takımların belirlendiği, adaletsiz bir sistemde ortaya çıkan tablo kulüplerin çoğunu memnun etmezken, TFF Başkanı’nın, bu gerçekler hakkında en ufak bir açıklama dahi yapmaması, durumun ne denli vahim olduğunu açıkça göstermektedir.

Sezon başında bir takımın, yönetim kurulu kararı ile küme düşürüldüğü ve ligin 17 takımla devam ettiği, diğer bir takımın da küme düşüp düşmediğinin hukuki anlamda tartışma konusu yapıldığı, onlarca maçın ve spor adamının şike iddialarıyla savcılar tarafından sorgulandığı, yönetim zaafı ve ortaya çıkan şiddet ortamının çözümüne yetmeyen mevcut yasaların tartışıldığı bir ortamda, TFF Başkanı’nın, marka değeri, güven ve adalet ile ilgili söylemlerine dair tereddütler söz konusudur."

MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a ulaşmanın mümkün olmadığını kaydeden Yıldırım, hakemler ile ilgili onlarca şikayete rağmen, hata yapan ve zaman zaman oyunun sonucunu etkileyen, kendi hatalarını itiraf eden hakemlerin bir hafta sonra bir başka karşılaşmada görevlendirildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Yıldırım, TFF’nin, bir yandan basına haber sızdırarak icraatlarına taban oluşturduğunu, bir yandan da belirli kişi ve düşüncelerin etkisiyle kararlar aldığı iddiasında bulundu.

"ÖZGENER, KULÜPLERİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE ETTİĞİNİ GÖRMELİ"

Aziz Yıldırım, Galatasaray-Ankaragücü maçında tribünden bir insanın atılmasına, PFDK’nın 100 bin lira ceza verdiğini hatırlatarak, "TFF’nin, internetten kendileri aleyhine yapılan bir açıklamaya 50 bin lira ceza vermesi, TFF’nin adalet anlayışının açık bir örneğidir" dedi.

Yıldırım, Özgener’in, yaptığı açıklamalarla kulüplerin iç işlerine müdahale ettiğini, kulüp yönetimlerini, taraftarlarıyla karşı karşıya getirdiğini görmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"TFF Başkanlık makamı, hizmet makamı olup, kulüplerle mücadele için ve çekişmede araç olarak kullanılamaz. Burada yaptığım açıklamaların tarihe not edilmesini istiyorum. Tamamen günü kurtarmayı amaçlayan, içerikten, nitelikten çok vitrine yönelik icraatlarla Türk futbolu bir adım ileri gidemez. TFF Başkanlık makamı, tabiatı ve niteliği gereği saygıyı hak eden, ciddiyetle yönetilmesi gereken bir makamdır. Hiç kimse, içindeki iktidar ve güç bende hevesini tatmin etmek için bu makamı kullanamaz. Buna müsaade edilemez.

Haberin Devamı

TFF Başkanı’nın en önemli vazifesi, her kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, kesinlikle yasa ve talimatların gereğine uygun olarak icraatta bulunmak ve bünyesindeki kurulların buna uygun şekilde çalışmasını sağlamaktır. Aksi takdirde, günü kurtarmak amacıyla alınan ve yalnızca belli bir kesim tarafından kabul gören kararlar, gelecekte ortaya çıkabilecek benzer durumlar için çözüm teşkil etmenin aksine, durumu çözümsüzlüğe sürükler ve bugünlerde yaşadığımız kaos ortamı, Türk futbolunu tamamen etkisi altına alır."

Aziz Yıldırım, Manisaspor’la yaptıkları Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında, taraftarının, merhum Özhan Canaydın adına sergilediği duygusal tavrın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu tavır, başta Fenerbahçe camiası olmak üzere tüm spor ailesinin, atılan her olumlu adıma, olumlu bir adımla karşılık verdiğinin ve hak edene şükran duygularını sınırsız olarak gösterdiğinin en açık kanıtıdır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı