Kültür - Sanat Azizname, yaratıcısının efsane rejisiyle yeniden seyirciyle buluşuyor!
Paylaş
Azizname, yaratıcısının efsane rejisiyle yeniden seyirciyle buluşuyor!

Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından, Yücel Erten tarafından sahneye uyarlanan ‘Azizname’, yaratıcısının efsane rejisiyle yeniden seyirciyle buluşuyor

Daha önce yapılan sahnelemelerinde on binlerce seyirciye ulaşan Azizname, İstanbul’da ilk kez Yücel Erten tarafından sahneye taşınıyor.

Azizname 20-27 Ekim, 3-4-11-17-18-23-24-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde Trump Gösteri Sanatları Merkezi’nde seyircisi ile buluşacak. Biletler Biletix’te.

Müziklerini Turgay Erdener’in, koreografisini Salima Sökmen’in yaptığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımında Yücel Erten ve Selda Durna birlikte çalıştı. Türkiye’nin en deneyimli ışık tasarımcılarından Yakup Çartık, ışık tasarımını üstlenirken; kulaktan kulağa yayılarak efsane haline gelmiş 95 sahnelemesinde, piyanonun başında yer alan Çiğdem Erken, yeni sahnelemenin müzik direktörlüğünü yapıyor.

USTANIN KALEMİNDEN, HER ZAMAN GÜNCEL BİR ESER: AZİZNAME


Her büyük eser, güncelliğini asırlarca sürdürür. Aziz Nesin ustanın kaleminden çıkan Azizname, yazıldığı günden bu yana güncelliğini hiç kaybetmemiş bir eser. Öyle ki sahnelendiği her dönemde seyircisine ulaşmayı başarmış. Salondan hiç eksilmeyen kahkahalar, oyunun her dönem bizden bir şeyler anlattığının en büyük kanıtı.

TAMAMEN YENİLENMİŞ GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU

Oyuncu kadrosu tamamen yenilenen Azizname’nin yeni kadrosunda, Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu yer alıyor.

Piyanonun başında ise İklim Tamkan ve Ayhan Mutlu var.

Haberin Devamı