Tamer Heper Azledebilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Azledebilirsiniz

Annemden vekaletname alarak arsasını kat karşılığı inşaat yapmak üzere müteahhit ile anlaşma yaptım. Müteahhite vekalet verdim. Ama müteahhit hiçbir şey yapmadı. Şimdi elinde de vekaletimiz var. Vekaletin süresi nedir? Bu vekaleti nasıl iptal ederiz? E.O.

Sorunuzun yanıtını vereceğim ama yanıtım sadece müteahhide vekaletname veren sizin için değil pek çok okuyucum için geçerli. Zira sade vatandaş bazı bankalara elinde vekaletname ile gittiğinde, “Bu vekaletname on seneden eski yenisini getir” talebi ile karşılaşıyor. Şimdi dikkat edin, bir vekaletname süreli verilmedikçe on sene geçmekle hükümsüz kalmaz. Vekaletnamelerde bazen süre bulunur. Süreli vekalet verildi ise bu süre geldiğinde artık vekaletname geçersizdir. Ancak içinde süre yoksa her daim geçerlidir. Vekaletnamenin geçersiz olması için vekalet verenin ölmesi, vekalet alanın ölmesi, vekalet verenin akıl hastalığına yakalanması veya vekalet verenin vekili azletmesi lazımdır. Bunlar yoksa vekalet her zaman geçerlidir. Okuyucum müteahhidin elindeki vekaletnameyi geçersiz kılmak istiyor ise yapacağı şey noterden kendisine bir ihtar gönderip azlettiğini bildirmektir.

Haberin Devamı

Yönetimi alın

Bir devremülk sahibiyim. Eskiden gitmediğimiz takdirde aidat ödenmiyordu. Sonraları ödenmeye başlandı. Bugün tatil köyü çok bakımsız. Satmak istesem de satamam. Ancak aidat talebi devam ediyor. Bu yasal mı? Bu devremülkten nasıl kurtulurum? O.H.

Devremülk dediğiniz sizin tapulu gayrimenkulünüz. Bazı devremülklerde aidat ödemeyeceğinizi bildirdiğiniz zaman sizin döneminizi birilerine kiralayıp telafi ediyorlar, ancak bu kesin kural değil. Doğrusu, gitseniz de gitmeseniz de aidatı ödemeniz. Aynen oturduğunuz ev gibi. Dolayısı ile bu aidatı ödememenin yolu yok. Devremülkten kurtulmanın yolu da yine oturduğunuz ev gibi bir müşteri bulup satmak. Evet bakımsız kimse almaz diyorsunuz. Bu defa konu başka bir yöne sapıyor. Bir gayrimenkulü bakımsız bırakmak yönetimin hatasıdır. Devremülkler de kat mülkiyeti mevzuatı içinde yönetilir. Yani demek istiyorum ki malikler tatil köyüne sahip çıksın, kat malikleri toplantısı yapsın, bugün kim yönetiyor ise elinden alsın dilediğiniz gibi bir tatil köyü haline getirsin. Peki bununla kim uğraşacak diyorsanız bunun başka yolu yok, ya çözümü getireceksiniz veya bu duruma razı olacaksınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder