Gündem Azmettirici hizmetçi çıktı

Azmettirici hizmetçi çıktı

Paylaş
Azmettirici hizmetçi çıktı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da tek yaşayan 60 yaşındaki Saide Alver'i bağlayıp döven 4 kişi yakalanırken, evdeki hizmetçinin azmettirici olduğu ortaya çıktı

Hürriyet Mahallesi, 251. Sokak üzerinde 27 Temmuz 2009'da meydana gelen olayda Saide Alver polise başvurdu.

Saide Alver “Telefonum çaldı. Arayan kişi dairemin banyosundan alt kata su aktığını, tamir etmek için eve geleceklerini söyledi.

Tamirci kılığında 3 kişi evime geldi. Onları içeri aldım. Banyoya girdiler. Ben de onları izlerken birden beni tutup ellerimi ve ayaklarımı bağladılar.

Yatak odasına götürerek içerde bulunan kasanın anahtarını istediler. Vermek istemeyince beni dövdüler. Sonunda ölüm korkusuyla anahtarın yerini onlara söyledim. Kasayı açtıktan sonra ağzımı da bağlayıp evden ayrıldılar” dedi.

"ÇOK PARASI VAR"

Gasp Büro Amirliği ekipleri, önceki gün Gaziosmanpaşa, Fatih ve Bayrampaşa'da belirlenen adreslere baskın yapıldı. Baskında gasp edilen Saide Alver’in yanında hizmetçi olarak çalışan Halime Y. ile birlikte olayı gerçekleştiren Osman B. (36), İsa C. (40), Haydar T. (33) gözaltına alındı.

Halime Y.’nin, yanında çalıştığı Saide Alver’in çok parası olduğunu düşünerek arkadaşlarına “Bunun yatak odasında bir kasası var.

Orada çok para ve ziynet eşyası olduğunu düşünüyorum. Gidip o paraları alın” dediği öğrenildi.

Poliste sorguları tamamlanan 4 şüpheli işlemlerinin bitmesinin ardından gasp, hurriyeti tahdit suçlamalarıyla Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)