Gündem 'Baba aşkımıza kurşun sıkma'

'Baba aşkımıza kurşun sıkma'

Paylaş
'Baba aşkımıza kurşun sıkma'

'Baba aşkımıza kurşun sıkma'

Gaziantepli bir ailenin, Almanya’da doğup büyüyen ve Alman vatandaşı olan kızları 23 yaşındaki Elifnaz Funda Gürbüz, ailesinin zoruyla dayısının oğlu ile evlendirilmesine rağmen, Türkiye'de sevdiği gence kaçtı. Kaldıkları ev 2 kez kurşunlanan Gürbüz, saldırıyı yapmakla suçladığı babasına, “Sevdiğimle yaşamak istiyorum, aşkımıza kurşun sıkma” diye çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Elifnaz Funda Gürbüz, 4 yıl önce tatillerini geçirdikleri Mersin’deki yazlıkta, o dönem sitenin kafeteryasında çalışan yaşıtı Mustafa Arlıç ile tanışıp, arkadaş oldu. Tatil sonrası Almanya’ya dönen Gürbüz, sevdiği Arlıç ile internet ve telefon aracılığıyla görüşmeyi sürdürdü. Gürbüz, babasının kendini, dayısının oğlu 22 yaşındaki Hasan Çakmak ile evlendirmek istemesi üzerine sevdiği gençten söz edip, “Ben Mustafa’yı seviyorum. Başkasıyla evlenmek istemiyorum” dedi. Babası 45 yaşındaki Hasan Gürbüz’ün, “Yabancı biriyle evlenemezsin. Hasan ile evleneceksin” diye ısrar etmesi üzerine 2009’un mart ayında, o sırada askerde olan Mustafa Arlıç’ın Adana’daki ailesinin yanına kaçtı. Elifnaz Funda Gürbüz, yanına gelen babasının, ‘kendisini sevdiğiyle evlendireceği’ sözüne inanıp Almanya’ya döndü.

Haberin Devamı

‘KUZENİMLE ZORLA NİKAHLADILAR’

Babasının sözünde durmadığını, Almanya’da kendisini dövdüğünü öne süren Gürbüz, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dayak yiyince polisi aradım. Beni alıp, sığınma evine yerleştirdiler. Bir ay sonra tekrar kaçtım. Babam yine peşimden geldi, bu kez silah zoruyla götürdü. Kuzenimle evlenmediğim takdirde Mustafa’yı ve ailesini öldüreceğini söyleyince dediğini yaptım. Kuzenim de askerdi, düğünde izinli gelmişti. 6 gün kaldı. Kendisine, Mustafa’dan söz ettim. Bu nedenle aramızda hiçbir ilişki olmadı. Hasan birliğine döndü, ben de ailemle birlikte Almanya’ya. 7 Mart 2010 tarihinde Mustafa terhis olunca Almanya’dan kaçıp, Adana’ya geldim. Babam peşimden gelip, beni Gaziantep’e götürdü. Jandarmaya şikayet ettim, beni bırakmak zorunda kaldı. Adana’da Mustafa’nın yanına kaçtım.”

‘MUSTAFA İLE EVLENECEĞİM’

Mustafa’nın ailesiyle birlikte kaldıkları eve 29 Nisan’da silahlı saldırı yapıldığını belirten Elifnaz Funda Gürbüz şöyle devam etti: “Neyse ki ölen ya da yaralanan olmadı. Mustafa ve ben Antalya’ya kaçtık, döndükten sonra da saldırı devam etti. Bu kez 1 Temmuz’da, eve av tüfeğiyle ateş edildi. Bu saldırılar nedeniyle evi terk ettik, başka yerlerde kalmaya başladık. Babam kimliğime ve pasaportuma el koyduğu için Ankara’da Almanya Büyükelçiliği’ne başvurdum. Kimliğim gelir gelmez boşanma davası açıp, kuzenimden ayrılacağım, Mustafa ile evleneceğim. Babamdan da artık bizi rahat bırakmasını istiyorum. Sevdiğimle yaşamak istiyorum, baba, ne olur bizi bırak. Aşkımıza kurşun sıkma.” Mobilya ustası olan, ancak sevdiği kızın yakınlarının kendilerine saldırabilecekleri korkusuyla iş yapamadığını kaydeden Mustafa Arlıç da, birbirlerini sevdiklerini ve evlenmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

PENCEREYE DUVAR ÖRDÜRDÜ

Evi 2 kez saldırıya uğrayınca, saldırıların yapıldığı taraftaki pencereyi duvar ördürerek kapatan 4 çocuk babası emekli işçi 52 yaşındaki Adnan Arlıç da şunları anlattı:

“Ailem aslen Malatyalı, ben doğma büyüme Adanalıyım. Bir tek düşmanım bile yok. Elifnaz’ın bize geldiği günün gecesinde av tüfeğiyle evimize ateş edildi. İkincide pencereye, ‘Bu bir uyarı. Ya kızı verirsiniz, ya ölürsünüz’ yazılı kağıt bıraktılar, sonra ateş ettiler. Tehditler nedeniyle bu saldırıları kızın babasının yaptığını, yaptırdığını düşünüyoruz. Öncesinde de telefonla arayıp, sürekli bizi tehdit ediyordu. Bu çocuklar birbirini seviyor. Sevenleri ayırmasınlar.”

Haberin Devamı

DELİL BULUNAMADI

‘Silahla tehdit’le suçlanan ve silahlı saldırıları gerçekleştirdikleri iddia edilen Hasan Gürbüz, oğulları 34 yaşındaki Erkan ve 30 yaşındaki Müslüm Erol Gürbüz ile 2 yakını hakkında, Adana Cumhuriyet Savcılığı’nca yapılan soruşturma sonunda, ‘delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verildi. Olayla ilgisi olmadığını savunan baba Gürbüz, kendisini telefonla arayan DHA muhabirine, “Beni bu konuda aramayın” yanıtını verdi.



Yüksel EKER/DHA