Gündem 'Baba' dedi aile buldu

'Baba' dedi aile buldu

Paylaş
'Baba' dedi aile buldu

Anneleri ölen küçük ablayla erkek kardeşi devlet yuvasına verildi. Hayırsever Saim Özkan ve eşi, ablanın koruyucu ailesi olmak isterken ağlatan bir olay yaşandı

BABALARI BAKAMADI

Haberin Devamı

Konya’da 3 yıl önce 8 yaşındaki R.Y. adlı kız çocuğuyla 5 yaşındaki erkek kardeşi M.Y.’nin annesi öldü. Babaları bakamayınca iki kardeş Konya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı çocuk yuvasına verildi.

Kardeşler yuvada da birbirinden ayrılmadı. Konyalı Pembe-Saim Özkan çevrelerinde çocuk sevgileriyle tanınıyor.

ABLAYI DÜŞÜNDÜLER

Özkan çifti 3 evlat sahibi olmalarına rağmen başka çocuklara da yardım ellerini uzatıyor. İşte bu nedenle Saim Özkan (58) geçen yıl sosyal hizmetlere bağlı çocuk yuvasına gitti.

Saim Özkan eşinin de onayını aldıktan sonra yuvada gördüğü R.Y.’nin koruyucu ailesi olmak istedi ve gerekli yasal işlemi başlattı.

BUNA YÜREK DAYANMAZ

İşlemler yapılırken R.Y.’nin yanındaki kardeşi M.Y. aniden Saim Özkan’a “Baba buldum” diye sarıldı. Çocuğun bu davranışı Saim Özkan’ı ağlattı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Pembe-Saim Özkan iki kardeşin koruyucu ailesi oldu. Pembe-Saim Özkan acılar yaşamış iki kardeşin ruhsal fırtınalarını psikoloğun yardımıyla dindirebildi.

HELAL BÖYLE AİLEYE

Özkan çifti “Amacımız iki kardeşi hayata hazırlamak” dedi. Devlet yuvalarındaki çocukların bakımını üstlenenlere ‘koruyucu aile’ deniliyor. Koruyucu aile olmak, evlat edinmek anlamına gelmiyor.

İleri ülkelerde korunmaya muhtaç çocukların yüzde 75’ine koruyucu aileler bakıyor. Bu oran Türkiye’de çok düşük.

Metin BOLAT/AA