Gündem Baba evlerine ateş düştü

Baba evlerine ateş düştü

Paylaş
Baba evlerine ateş düştü

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan askerler tüm Türkiye'yi yasa boğdu

Hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Kemal Koçyiğit’in Kayseri’de baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan şehidin eşi Lale Koçyiğit ve kardeşi İsmail Koçyiğit baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristlerin karakol saldırısında uzman çavuş Kemal Koçyiğit’in de şehit olduğu haberi Kocasinan İlçesi Yıldızevler Mahallesindeki evine bu sabah ulaştı. Bir yıl önce evlendiği eşinin şehit olduğunu öğrenen Lale Koçyiğit, askeri araçla, aşçı olarak çalışan kayınpederi Mustafa Koçyiğit’in evine geldi. “Kemalim, beni bırakıp, nereye gidiyorsun” diye feryat eden Lale Koçyiğit, eve girişte bayıldı. Şehit uzman çavuşun kardeşi İsmail Koçyiğit de bir ay sonra karakolda görevi bitip, tayin olacağını söylediği ağabeyinin acısıyla fenalaştı.

Türk bayraklarıyla donatılan şehit evine gelen yakını yaşlı bir kadın ise, kendini yerden yere atıp, başını taşlara vurdu.
Şehidin babası Mustafa Koçyiğit, “Oğlum en son geçen yıl Ağustos ayında izine gelmişti. Bundan bir hafta önce telefonla konuştuk. Kemalim tayin bekliyordu” dedi. Şehidin annesi Nazmiye Koçyiğit, eve gelen askerler ve müfütülük görevlilerince güçlükle sakinleştirildi.
Şehit jandarma uzman çavuş Kemal Koçyiğit'in kayınpederi Ahmet Şahin de kızı Lale’ye sarılarak, “Bu ülkeyi bitiremezler. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Körpecik damadım gitti. Kızım, 23 yaşında dul kaldı. Varsın olsun. Bu ülke için hepimiz can vermeye hazırız. Ne büyük acı” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

'ŞEREFSİZLER BENİ AĞLARKEN GÖRMESİN'

Şehit uzman Çavuş Kemal Koçyiğit’in eşi Lale, kısa süre sonra kendini toparladı. Eşiyle iki gün önce konuştuğunu belirten Lale Koçyiğit, Kayseri’ye yakın olsun diye Niğde veya Nevşehir’i tayin istediklerini ve gün saydıklarını anlattı.

Basın mensuplarından ağlarken görüntüsünü almamalarını isteyen Lale Koçyiğit, “Şerefsizlerin beni bu halimle ağlarken görmesini istemiyorum” diye konuştu.

1 YILLIK GÖREV İÇİN GİTTİ

Saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk’in (40) Kilis’teki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan, şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk’in Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokak’ta bulunan baba evine gelerek psikolog ve sağlık ekipleri nezaretinde aileye oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Sultan ve baba İsmail Özüberk’e sağlık ekipleri müdahale etti. Ailenin ve yakınlarının ağıtlarının yükseldiği şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Üzüntüden konuşamayan baba İsmail Özüberk gazetecilere, "Başımız sağolsun" diyebildi.

Şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk’in 18 yıllık asker olduğu, eşi Çiçek, oğlu Metehan (16) ve kızı Nehir’in (6) İzmit’te yaşadıkları belirtilirken, İzmit’te görevliyken 1 yıllık görev için Tunceli’nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu’na atandığı bildirildi.

Şehit Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk’in İzmit’teki ailesinin bugün uçakla Kilis’e getirileceği kaydedildi.

Haberin Devamı