Dünya Baba kızın enkazdan mucize kurtuluşu

Baba kızın enkazdan mucize kurtuluşu

Paylaş
Baba kızın enkazdan mucize kurtuluşu

Ekipler, enkazında 60 kişinin kaldığı tahmin edilen binadaki kurtarma çalışmalarını dün de sürdürdü

Şili’nin en büyük ikinci kenti Conception’da çöken 15 katlı bir binanın enkazından 23 kişi sağ olarak kurtarılmıştı. Ekipler, enkazında 60 kişinin kaldığı tahmin edilen binadaki kurtarma çalışmalarını dün de sürdürdü. Deprem sırasında binanın 13’üncü katında oturan baba kız, dün enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Şans eseri kurtulan baba-kızın vücudunda sadece birkaç kesik ve sıyrık var. Baba Alberto Rozas depremi hissettiği anda 7 yaşındaki kızı Fernande’yi banyonun kapı aralığına itmiş ve sarsıntının geçmesini beklemişti. Ancak bu sırada bina ‘kesilen bir ağaç’ gibi hızla devrilmeye başlamıştı. O anda birbirine sarıldıklarını söyleyen baba-kız, ‘’Devrilen binayla birlikte 13’üncü kattan zemine düştük ve enkaz altında kaldık’’ dedi.

Haberin Devamı

ŞİLİ DÜNYA'DAN YARDIM BEKLİYOR

16 milyon nüfuslu Şili’deki depremde 1.5 milyon ev hasar gördü. Depremden evleri yıkılan ve yaralanan 2 milyon kişi etkilendi. Felaketin ardından uluslararası yardım kuruluşları ülkeye para ve gıda yardımında bulunmuştu. Yardımların yetersiz kalması üzerine Şili hükümeti dün Birleşmiş Milletler’den (BM) yardım istedi. BM insani yardım yetkilisi Elisabeth Byrs, “Yardıma hazırız” dedi.

6.9'LUK ARTÇISI BİLE İSTANBUL'U YIKAR

Geçen cumartesi 8.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Şili, önceki gün de 6.1 ve 6.2 büyüklüğündeki iki artçı depremle sallandı. Depremin ardından en büyüğü 6.9 büyüklüğünde olan 90 artçı meydana geldi.

Uzmanların ‘kıyamet’ olarak nitelendirdiği 8.8’lik depremde ölü sayısı dün 711’e çıktı. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul şubesinin hazırladığı rapor, Şili’deki 6.9 büyüklüğündeki bir artçının bile İstanbul’da onbinlerce insanın ölümüne yol açacağını ortaya koydu. Rapora göre İstanbul’da 6.9 ve 7’nin üzerinde meydana gelecek depremde 70 ile 150 bin kişi ölecek. 160 ile 200 bin kişi de yaralanacak.

Haberin Devamı