Gündem Baba-oğul haraç çetesi

Baba-oğul haraç çetesi

Paylaş
Baba-oğul haraç çetesi

İzmir'de baba-oğul haraç çetesi kuran 6 kişilik çete operasyonla yakalandı

Polis ekiplerine başvuran mali müşavir H.Ö., yaklaşık 10 ay önce bürosuna gelen bazı kişilerin kendisini, “Lüks içerisinde yaşıyorsun, yalnız yiyemezsin, bizler burada sürünüyoruz. Sen bize haraç vereceksin.

Biz zaten ölüyüz, ne hapisten, ne de polisten korkarız. Bizim arkamız güçlü, seni öldürür gene parayı alırız. Eşine ve çocuklarına zarar veririz” sözleriyle tehdit ederek para istediklerini ileri sürdü.

H.Ö., daha sonra da, aynı kişilerin kendisinden toplam 25 bin TL nakit para aldığını bunun yanı sıra da 40 tane de bin'er TL'lik senet imzalattığı bilgisini verdi.

ÇETEYE OPERASYON

H.Ö.'nün verdiği bilgiler doğrultusunda kimlikleri belirlenen çete elemanları takibe alındı. Elebaşılığını inşaatlarda çalışan 42 yaşındaki Osman Dalgıç ile işsiz oğlu 21 yaşındaki Fatih Dalgıç'ın yaptığı 6 kişilik çetenin, para istemek için H.Ö.'yü aramasıyla Gasp Büro Amirliği ekipleri, operasyona başladı.

Seri numaraları alınmış parayı almak için belirlenen restorana gelen Fatih Dalgıç, 21 yaşındaki Entan Mengüç ve 23 yaşındaki İsmet Yıldız yakalandı. Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda da, çetenin elebaşı Osman Dalgıç, saklandığı yerde gözaltına alındı.

Şüphelilerle birlikte seri numaraları alınmış paralar ile 19 senet ele geçirildi. Daha önce çete elemanıyken sonradan bağımsız hareket etmeye başlayan pastacılık yapan 27 yaşındaki Müslüm Aktaş ve 26 yaşıdaki Emrah Gültepe de, yine para teslimatı için sağlanan buluşmada yakalandı.

Osman Dalgıç ve oğlu Fatih'in, ‘tehdit’ suçundan poliste kaydının bulunduğu bildirildi.

DAHA FAZLA PARA İÇİN İKİYE AYRILMIŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri, kurdukları haraç çetesinin ayrıntılarını da ortaya çıkardı.

Bulundukları semtte, yüksek standarttaki yaşamlarıyla dikkat çeken H.Ö.'yü kendilerine hedef seçen çete elemanlarının, yaptıkları plan doğrultusunda ilk olarak mali müşaviri tehditle sindirdikleri, ardından da haraç almaya başladıkları belirlendi.

Çete elemanlarının, belli zamanlarda aldıkları parayı bölüştüklerinde artık az bulmaları üzerine ikiye ayrılmaya karar verdikleri, Müslüm Aktaş ve Emrah Gültepe'nin ayrıca haraç istemeye başladığı saptandı.

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)

2