Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Baba olmak isterseniz...
HABERİ PAYLAŞ

Baba olmak isterseniz...

Haberin Devamı

Erkekte sperm kanallarının bağlanmasına vasektomi denir. Lokal anesteziyle spermin geçtiği kanallar bağlanarak yapılır ve cinsel istekte azalmaya neden olmaz. Vasektomi sonrası yeniden çocuk sahibi olmak isteyenlere mikrocerrahi teknik uygulanması gerekir...

SORU: İdrar kaçırıyorum

32 yaşında kadınım. Tuvalete yetişmekte zorlanıyorum, bazen de az da olsa idrar kaçıyorum. Bu bur hastalık mıdır?

CEVAP

Urge tipi yani aşırı çalışkan mesane nedeniyle olan durumda hastanın sorunu idrar yapma isteğini geciktirememektir. Hasta genellikle tuvalete yetişmeye çalışırken idrarını kaçırır, geceleri tuvalet ihtiyacı ile uyanır ve gün içerisinde yaklaşık 2 saatte bir şiddetli ve ani olarak tuvalete çıkma isteği duyar. Bu durumun tedavisi mesane eğitimi ve ilaç kullanımı ile yapılabilmektedir.

SORU: Vasektomi nedir?

16 yıllık evli, 2 çocuk sahibi erkeğim. Bir daha çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Ancak prezervatifle korunmayı da tercih etmiyorum. Bir arkadaşımdan vasektomi diye bir yöntem duydum. Acaba bu nedir? Herhangi bir zararı var mıdır? 5 yıl sonra yeniden çocuk istersem bu durum sorun yaratır mı?

CEVAP

Vasektomi, erkekte sperm kanallarının bağlanmasına verilen addır. Erkekte lokal anesteziyle spermin geçtiği kanalların kesilmesi veya bağlanması işlemidir. Ancak erkeklik gücünde ya da cinsel ilişkide herhangi bir azalmaya veya değişmeye neden olmaz. Her yıl Amerika’da yüzbinlerce kişinin tercih ettiği vasektomi yöntemini ilk Çinlilerin geliştirmiştir. Şimdi tüm dünyada tercih edilen ve hasta açısından çok basit olan bistürisiz teknik ile ülkemizde de birçok insana uygulamaktayım. Bu tekniğin uygulandığı kişiler tekrar çocuk sahibi olmak istedikleri taktirde ancak mikrocerrahi teknik kullanımı ile başarı sağlanabilmektedir. Bu nedenle sadece yeterli sayıda çocuk sahibi kişilere önerilen bir yöntemdir.

SORU: Jellerden kullansam mı?

Testesteronum düşükmüş. 46 yaşındayım. İlişkiye girdikten kısa bir süre sonra ereksiyon kayboluyor. Bir yıl önce üroloğa gittim, ilaç verdi. Kullanırken iyi geldi ama ilacı bırakınca tekrar sorun başladı. Bir yazınızda testosteron jellerinin olduğunu ve daha iyi sonuç alındığını yazmıştınız. O jellerin adını yazar mısınız?

CEVAP

Bu köşede ilaç adı tıbbi etiğe uygun olmadığı için vermiyoruz. Üroloğunuz eğer size testosteron eksikliği için hormon tedavisi önerdi ise kendisine bu jel konusunu da siz açabilir ve gereken reçeteyi alabilirsiniz. Jellerin sindirim yolundan geçmemeleri ve günlük kullanıldıklarından doğal salgılanımı taklit etmelerini avantaj olarak görmekle birlikte daha pahalı bir tedavi olacağı konusunda da sizi uyarmalıyım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder