Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Baba olmayı zorlaştırabilir
HABERİ PAYLAŞ

Baba olmayı zorlaştırabilir

Haberin Devamı

Testisin üzerindeki organda bazen kitle oluşumu görülebilir. Kitle çıkınca sperm geçisine engel olup sayıyı düşürebilir. Bu yüzden de erkeğin baba olmasını zorlaştırabilir. Ama ameliyat mikrocerrahi yöntemle yapılırsa risk azaltılır...

SORU: İlişki sırasında sertliğini yitiriyor

15 günlük evliyim. Evlenmeden önce cinsel hayatımda sorun yaşamadım. Eşimi çok seviyorum. Sorunum sertleşen penisimin birleşirken sönmesi. Bu sorunumu çözmek için nereye başvurmalıyım?

CEVAP

Bu muhtemelen sadece psikolojik bir sorun. Bir üroloji kliniğinin androloji ile ilgilenen polikliniğini tercih edin.

SORU: Meni geliyor

Sorunum büyük abdestimi yaparken penisimden meni gelmesi. Neden kaynaklanıyor? Acaba bu durum bir hastalık belirtisi olabilir mi?

CEVAP

Bu durum muhtemelen düzensiz bir cinsel yaşam ve gereken sıklıkta boşalmama sonucu prostatın arkasında, kalınbağırsağın çıkış kısmının ön tarafında olan meni keselerinin iyice dolgunlaşması ve katı şekilde olan dışkının geçiş sırasında bu meni keselerini sıvazlaması sonucu oluşmaktadır. Herhangi bir hastalık belirtisi olmadığından tedavisi gerekmez, düzenli ve yeterli bir cinsel yaşam ile ortadan kalkabilir.

SORU: Testisteki kitle arada ağrı yapıyor

42yaşındayım. Birkaç sene önce sağ testisimin üst kısmına gelen bölgede yuvarlak bir kitle gözüme çarptı. Üroloji uzmanı ilerde büyüyebileceğini ağrı ve sıkıntı verirse alınabileceğini söyledi. Kanser olmadığını ama ameliyat esnasında sinirleri etkileyeceği için bu kitleyle yaşamam gerektiğini belirtti. Şimdi bu kitle bir fındık büyüklüğünde ve çok sert ara ara kasıklarımda ağrı yapmaya başladı. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Bu sert kitle sanırım spermatosel adı verdiğimiz, testisin üzerinde sperm kanallarından oluşan epididim adlı organa bağlı. İçinde sperm hücreleri de içeren bir kistik oluşum. Bu kitlenin çıkmasının tek sakıncası o taraftaki kanallarda sperm geçişine engel olarak, sperm sayısını düşürmesi, dolayısı ile ileride çocuk olmasında zorluk çıkarması ihtimalidir. Mikrocerrahi uygulanarak çok dikkatli olarak çıkarıldığında çevre dokulara, damar ve sinirlere zarar vermeden ameliyat edilebilir.

SORU: Sperm testini nerede yaptırmalıyım?

34 yaşındayım ve varikosel problemim var. Sperm testi yaptıracağım. Acaba nerde yaptırmak gerekir?

CEVAP

Ben spermiyogram konusunda sadece bildiğim ve güvendiğim yerlerin sonuçlarına yorum yapıyorum. Bir spermiyogram sonucunun anlamlı olması için; 1- Doğru hazırlık yapılması, 2- Doğru verilmesi, 3- Doğru çalışılması, 4- Doğru raporlanması, 5- Doğru değerlendirilmesi şarttır. Tek bir aşamadaki hata yanıltıcı sonuçlara neden olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder