Gündem Baba sözü dinlemedi, gözaltına alındı!

Baba sözü dinlemedi, gözaltına alındı!

Paylaş
Baba sözü dinlemedi, gözaltına alındı!

Geçen hafta Kocaeli'den gelen babası tarafından eylem yapanlar arasından çekip aldığı genç kız, dün de eyleme katılınca tekrar gözaltına alındı.

Malatya Kürecik’te kurulması planlanan Füze Kalkanı’nı Edirne’de protesto eden 31 kişi, polisin 'eyleminizi sonlandırın’ uyarısını dikkate almayınca gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi Edirne Gençlik Derneği, Halk Cephesi ve Liseli Dev Genç üyeleri, geçen Cuma günü İlhan Koman Parkı’nda başlayan ‘Füze Kalkanı Değil Demokratik lise İstiyoruz’ eyleminin bugün yapılacak basın açıklaması ile bitireceklerini duyurdular. Bunun üzerine 31 kişilik grup saat 13.30’da kentin en işlek yeri olan Saraçlar ve Çilingirler Caddesi’nde broşür dağıttılar. Grup daha sonra Saraçlar Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından 20 kişilik grup, eylemi sonlandırmak için İlhan Koman Parkı’na gidip çadır kurup 1 saat oturma eylemi yapmak için yürümek istedi. Ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Ardından da grubun çevresinde çevik kuvvet polisi önlem aldı.

POLİS İLE MECLİS ÜYESİ TARTIŞTI

Haberin Devamı

Bu sırada eylemcilere destek veren CHP’li Edirne Belediyesi Meclis üyesi Arif Kuday, Emniyet Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu’na, "Yürümek istiyorlar, niçin izin vermiyorsunuz?" diye sordu. Holoğlu, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, "Bu çocuk oyuncağı değil, sen benim muhatabım değilsin" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine ikili arasında sözlü tartışma çıktı. Polis, yürümekte direnen grubu ‘Dağılın’ diye uyardı. Dağılmayınca da müdahale etti.
Müdahale sırasında aralarında kız öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişi, gözaltına alınmamak için direnince, sürüklenerek polis minibüsüne götürüldü. Bazı vatandaşlar, öğrencilere tepki gösterdi ve polise alkışlarıyla destek verdi. Gözaltına alınan 31 kişi Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Müdahale sırasında 4 polis hafif yaralandı. Soruşturma sürüyor.

'POLİS COPU YİYEREK BÜYÜMESİN'

Bu arada gözaltına alınanlar arasında, geçtiğimiz cumartesi günü Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde okuyan ve Kocaeli’nden gelen babası
tarafından eylem yapanlar arasında alınan G.Y.’nin de bulunması dikkati çekti.

Kızının gözaltına alındığını gazetecilerden öğrendiğini belirten Ö.Y. şunları söyledi:
"Bu çocuklar Türkiye’nin geleceğidir. Gönül ister ki bizim çocuklarımız kendileri, aileleri ve ülkeleri için iyi şeyler yapsınlar. Ama bu çocuklar kötü bir şey yapmıyor. Öğrencilere kalem yakışır, okumak yakışır. Bu eylemi Türk halkının yapması gerekiyordu ama öğrenciler yapıyor. Çocuğumun bu tür eylemlere katılmasından yana değilim. Bu çocuklar kültürlü, üniversite okuyorlar. Ben çocuğumla konuştum, yaptıkları eylemleri görüyorum. Ben onlara baba olarak 'siz okulunuza bakın, sen okummalısın. Bu eylemlerden uzak durmalısın’ dedim. Kızımın eylemlere katılmasına karşı çıktım. Bu eylemleri halkın yapması gerekiyor. Okusun ülkesi için faydalı bir çocuk olsun, polis copu yiyerek büyümesin."

Haberin Devamı

DHA - AA