Ekonomi Babacan da Davos'a katılmıyor

Babacan da Davos'a katılmıyor

Paylaş
Babacan da Davos'a katılmıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Davos'a katılmayacağını açıkladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ve Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile birlikte, Başbakanlık’ta basın toplantısı düzenledi.

Faiz oranlarının yüzde 25-60 sübvansiyon oranı çerçevesinde, yüzde 25'lik sübvansiyonda yüzde 9,75'e, yüzde 60'lık sübvansiyonda da yüzde 5,20'ye indiğini kaydeden Ali Babacan, cari faiz oranın yüzde 15 iken, bugün itibarıyla bu oranın yüzde 13'e indiğini belirterek, bunların yansımasının da yüzde 9,75 ile yüzde 5,20 çerçevesinde olacağını kaydetti.

Babacan, Halk Bankasının kooperatif kredilerine özgü belirlenen, cari faiz oranlarının da yüzde 16'dan yüzde 13'e indirildiğini, bu faizin esnafa yansımasının da yüzde 8'den yüzde 6,5'e indirilmiş olduğunu kaydetti.

YILLIK HARÇLAR YENİ VERGİ Mİ?

Babacan, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. "Yeni bir vergi var mı?" şeklindeki soru üzerine Babacan, eskiden bankalardan bir şube ilk defa kurulurken, şube başına 27 bin lira harç alındığını hatırlatarak, "Şimdi bu harcı yıllık hale getireceğiz," dedi.

Bakan, küçük yerleşim merkezlerindeki şubelere 24 bin, nüfusu 5 bin ile 25 bin olan ilçelerdeki banka şubelerine 36 bin lira, 25 binden büyük nüfusu olan yerleşim merkezlerine 48 bin lira yıllık harç getirileceğini söyledi.

EMEKLİ MAAŞLARI KONUSU

Bakan Babacan, emekli maaşları ile ilgili bir soru üzerine ise bu yıl emekli maaşlarında özellikle maaşı çok düşük olanlara yüksek oran, belli bir seviyenin üzerinde olanlara da enflasyon oranında artış öngören farklı bir sistem uyguladıklarını söyledi.

Babacan, Davos toplantılarına katılmayacağını belirterek, "Davos toplantılarına 2002'den bu yana 7 yıl her sene sürekli katıldım. Oldukça yoğun faaliyetimiz, etkinliğimiz oldu.

Ancak bu sene ben de katılmıyorum, katılmama kararı aldım. Gelecek yıl için, o gün artık ayrıca bakarız, karar veririz. IMF ile Davos'un hiçbir alakası yok." diye konuştu.

ANKARA/DHA

Haberin Devamı