Ekonomi Babacan işsizlik rakamlarından memnun

Babacan işsizlik rakamlarından memnun

Paylaş
Babacan işsizlik rakamlarından memnun

Devlet Bakanı Ali Babacan; Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarına bakıldığında işsizlik oranlarının beklediklerinden daha iyi olduğunu söyledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) 2 milyonuncu katılımcıya ulaşılması dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, işsizlik oranlarına değindi.

Türkiye’de işsizlik oranlarının mevsimsel faktörlerden etkilenen bir gösterge olduğunu, her sene yaz aylarında bu oranın düştüğünü, kış aylarında yükseldiğini belirten Babacan, bundan dolayı işsizlik oranlarını mevsimsel etiklerinden arındırıp değerlendirmek gerektiğini söyledi.

İşsizliğin önü alınamıyor

Ali Babacan, şöyle devam etti: "Aksi halde ekim, kasım, aralık aylarına girerken ’havalar soğudu bak işler ne kadar kötüye gidiyor’ demek abes kaçacaksa, ’ekim, kasım, aralık aylarına girerken yine arttı’ diye haber yapmak da o kadar gereksiz, lüzumsuz, yanıltıcı.

"İŞSİZLİK ORANLARINDA DÜŞÜŞ GÖRÜYORUZ"

Mevsimsel etkilerinden arındırıp baktığımızda geçen senenin son çeyreğinden itibaren işsizlik oranlarında düşüş olduğunu görüyoruz. Her sene ekimden kasıma işsizlik en az belki yarım, bir puan, 1,5 puan artar.

Ekimden kasıma, kasımdan aralıka, aralıktan ocak ayına hep artarak gider. Orta vadeli programımızda 14,8 gibi 2009’un ortalama tahmini vardı.

Fakat ekim, kasım, aralık, ocak aylarına bakarsak, işsizlik oranlarındaki gelişmeler bizim beklediğimizden daha iyi seyrediyor. Dolayısıyla 2009’un ortalaması yüzde 14,8 değil, daha düşük bir rakam olacak. Ne olacağı konusunda ben somut bir şey söylemek istemiyorum. Bu veriler TÜİK tarafından açıklanıyor."

Haberin Devamı