Gündem 'Babacığım, bacağıma ne oldu?'

'Babacığım, bacağıma ne oldu?'

Paylaş
'Babacığım, bacağıma ne oldu?'

Kangren olduğu için dün bacağı kesilen 3 yaşındaki Sevdenur'un narkozdan çıktığı anda söylediği bu cümle, aileyi gözyaşlarına boğdu

Küçükçekmece'de geçen perşembe bir otomobilin çarpması sonucu sağ ayağı kırılan 3 yaşındaki Sevdenur Karabağ'ın kaldırıldığı hastanede belden aşağısı alçıya alınarak, evine yollandı.

3 GÜN SONRA BACAĞINI KESTİLER

Ertesi gün fenalaşınca tekrar hastaneye götürülen Sevdenur Karabağ, ailesinin iddialarına göre, 'durumu iyi' denilerek tekrar evine gönderildi.

Aradan 3 gün geçtikten sonra tekrar hastaneye götürülen Sevdenur Karabağ'ın sağ bacağı kangren olduğu için diz altından kesildi.

Dün yapılan ameliyatla sağ bacağı diz kapağının altından kesilen Sevdenur Karabağ'ın, narkozun etkisinden çıkar çıkmaz anne ve babasına, "Babacığım bacağıma ne oldu?" diye sorduğu öğrenildi.

Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyatı yapılan 3 yaşındaki Sevdenur, bugün ambulans ile özel bir tıp merkezinin oksijen odasına sevk edildi.

Sevdenur'un götürülmesi sırasında yakınları ve güvenlik görevlileri arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı. Hastane önünde habercilerin sorularını yanıtlayan Sevdenur'un amcası Resul Karabay, "Şu anda yatıyor. Ağrısı filan var. Ameliyattan sonra gözünü açar açmaz annesine "Anne benim ayağım uçtu mu? Ayağıma ne oldu"diye soruyor.

"BACAĞINI İÇERİ ÇEKMİŞLER İYİLEŞMESİ İÇİN"

Babası da "Kızım ayağın uçmadı, içeri çekmişler iyileşmesi için" diye cevap vermiş, Çocuk kıvranıyor. Bir ihmalden dolayı çocuğun ayağının kesildiğinden eminiz.

Dün kestikleri zaman bir kırmızı poşetin içinde ayağı bize iade ettiler. Alın götürün toprağa gömün dediler. Sanki bir kurdela takmamışlar. Biz almadık şu anda morgda duruyor. Şikayette bulunduktan sonra raporunu alacağız.

Şikayetçiyiz ve soruşturulmasını istiyoruz. Burada büyük ihmalkarlık var. Burayı görmek istiyorlarsa müfettişler gelsin buraya baksınlar.

Başkalarının çocuğu da bu hale düşmesin. Hastamızı bu hale getirenlere beddua etmiyorum. Allah böyle acıyı onlara vermesin"dedi. Sevdenur'un babası

Emrullah Karabağ ise, "Narkozdan sonra kendine geldi. Babacığım bacağıma ne oldu? dedi. Bende bacağını sardılar iyileşecek dedim. Şu anda bacağının içeride olduğunu biliyor. Doktorların ihmalkarlığından dolayı oldu'' dedi.

Felat BOZARSLAN/İSTANBUL (DHA)

2