Gündem Babadan şok iddia

Babadan şok iddia

Paylaş
Babadan şok iddia

Polis memuru arkadaşının silahından çıkan kurşunla ağır yaralanıp tedavi gördüğü hastanede ölen Çiğdem Şahin'e otopsi yapıldı

İzmir'de polis memuru arkadaşı A.K.G.'nin tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanıp tedavi gördüğü hastanede ölen Çiğdem Şahin'e otopsi yapıldı.

Haberin Devamı

Şahin'in, ilk incelemeye göre bitişik veya bitişiğe yakın atıştan dolayı vurulmadığı belirlendi. Şahin'in babası Mehmet Şahin, “Kızımın kendini vuracak bir durumu yoktu. Onu polis vurdu. Altı ay önce iki defa evlenmek için evimize gelip kızımı istedi. Hem ben, hem de kızım reddetti” diye konuştu.

Olay, geçen perşembe günü saat 03.30 sıralarında Yeşillik Caddesi 57/6 numaradaki evde meydana geldi. Gaziantepli olan 20 yaşındaki Çiğdem Şahin, iddiaya göre internetten tanışıp arkadaş olduğu, hemşehrisi İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 24 yaşındaki A.K.G.'yi ziyarete geldi.

'BEN MÜDAHALEDE BULUNAMADIM'

İzmir'de, dışarıda eğlenip alkol alan ve alışveriş yapan iki arkadaş, tekrar eve geri döndü. İddiaya göre, eve girişte, A.K.G.'nin belindeki tabancayı alan Çiğdem Şahin, “Nasıl ateş ediliyor. Şakam yok ateş ederim” dedi ve tetiğe dokundu. Başından giren kurşunla kanlar içinde yere yığılan Çiğdem Şahin, sağlık ekiplerinin evdeki ilk müdahalesinin ardından İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından meslektaşları tarafından gözaltına alınan A.K.G., “Çiğdem Şahin, silahı aniden eline alıp başına dayadı. Ben müdahale etmek isteyince silahı bana doğrulttu ve sonra kendini vurdu. Ben müdahalede bulunamadım” dedi.

Haberin Devamı

İKİSİNİN DE ELİNDE BARUT İZİ YOK

Hakkında ‘silahla yaralama’ suçundan işlem yapılan A.K.G., sevkedildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı. Kriminal incelemede, Şahin ve A.K.G.'nin ellerinden barut izi çıkmaması, nasıl vurulduğunu da merak konusu yaptı, tabancanın kim tarafından ateşlendiği belirlenemedi. Kendisini çevresine infaz koruma memuru olarak tanıttığı ileri sürülen Çiğdem Şahin, tedavi gördüğü hastanede geçen pazartesi günü yaşamını yitirdi.

BİTİŞİK ATIŞ DEĞİL

Çiğdem Şahin'e, bugün İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Otopsideki ilk incelemeye göre, Şahin'in diğer intiharlarda olduğu gibi, bitişik veya bitişiğe yakın atışla vurulmadığı, tabancanın en az 30- 40 santimetreden ateşlendiği, kurşunun sağ şakaktan girip soldan çıktığı belirlendi. Adli tıp uzmanları, tedavi sürecinde Şahin'in, başındaki yaranın da deforme olması nedeniyle sağlıklı sonucun yapılacak soruşturma sonucu ortaya çıkacağını bildirdi. Şahin'in cenazesi, otopsinin ardından komşuları tarafından alınıp toprağa verilmek üzere uçakla Gaziantep'in Yavuzeli İlçesi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

EVLENME TEKLİFİ REDDEDİLMİŞ

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı baba Mehmet Şahin, Gaziantep'te çiftçilik yaparak geçimini sağladığını, dört çocuğunun bulunduğunu, kızının kendisini vurmasının imkansız olduğunu, herhangi bir sorunu olmadığını dile getirdi.

Baba Şahin şöyle dedi: “Kızımın kendini vuracak bir durumu yoktu. Onu polis vurdu. Altı ay önce iki defa evlenmek için annesiyle evimize gelip kızımı istedi. Hem ben hemde kızım bu isteğini reddettik. Eskişehir'de Açık Öğretim Fakültesi'nde öğrenim görüyordu. Zaman zaman oraya gidip geliyordu. En son olaydan 9 gün önce görüştüğümüzde, iş görüşmesi için İzmir'e gideceğini söylemişti. Nasıl buluştuklarını bilmiyorum. Polis bu olayla ilgili benim ifademi almadı.”

Haberin Devamı

Turaç TOP- Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)