Yaşam Babalar da emzirsin istiyorlar

Babalar da emzirsin istiyorlar

Paylaş
Babalar da emzirsin istiyorlar

Kadınların çoğunluğu, bebeğin anne sütüyle beslenme deneyimini babaya da yaşatmak istiyor

Emzirme ürünleri grubu ile hamile ve emziren kadınların en güvendiği marka olan Lansinoh’un, Türkiye genelinde annelerin emzirme alışkanlıkları üzerine yaptığı araştırma verilerine göre; anneler bebekleri için en doğru beslenme yolunun emzirme olduğunu ve en büyük korkularının bebeklerini yeteri kadar emzirememek olduğunu söylüyor.

Türkiye genelinde 18 yaş üzeri evli – bekar, çocuklu – çocuksuz 1000 kadın üzerinde emzirme alışkanlıklarına yönelik yapılan araştırmaya göre; katılımcıların yüzde 58’i toplum içinde emzirmenin tamamen doğal bir durum olduğunu belirtirken, yüzde 19,4’ü kaçınılmaz, yüzde 8,8’i dikkat çekici, yüzde 7,3’ü yanlış yüzde 6,5’i ise utandırıcı buluyor.

EN DOĞRU YOL EMZİRMEK

Haberin Devamı

Türk kadınları emzirmeye büyük önem veriyor. Bebeğinin sağlıklı gelişimi için bebeklerini anne sütü ile besleyen ya da beslemek isteyen kadınların oranı yüzde 92 olarak öne çıkıyor. Aynı şekilde bir bebeği beslemek için en doğru yolun emzirme olduğunu söyleyenler de yüzde 98 oranıyla örneklemin neredeyse tamamını oluşturuyor.

Katılımcılar, emzirme ile ilgili en büyük korkularını yüzde 62 oranıyla yeteri kadar uzun süre bebeğini emzirememek olarak belirtirken, bebeğin göğsü kavrayamamasını en büyük ikinci korkuları olarak yüzde 37 oranı ile gösteriyor.

Katılımcılar yüzde 37 oranı ile bebeklerin en fazla 18 - 24 ay, yüzde 20 oranı ile 6 - 9 ay, yüzde 18 oranı ile 9 - 12 ay, yüzde 15 ile 12 - 18 ay, yüzde 6 oranı ile 6 aydan az, yüzde 4 oranı ile ise 24 aydan fazla emzirilmesini doğru buluyor.

Haberin Devamı

Emzirme ve bebeği anne sütü ile besleme konusunda piyasada yardımcı olacak yeterince ürün olduğunu düşünen katılımcıların oranı yüzde 74.

'BABALAR DA EMZİRME DENEYİMİ YAŞASIN'

Kadınların çoğunluğu, bebeğin anne sütüyle beslenme deneyimini babaya da yaşatmak istiyor. Katılımcıların yüzde 66’sı sağdığı sütü babası bebeğine verirse, kendini eşine daha yakın hissedeceğini belirtirken, yüzde 34’ü bunun bir yakınlık oluşturmayacağını söylüyor. Formül sütler, Türkiye’de reçete ile satılsaydı emzirme alışkanlıklarını nasıl etkilerdi sorusuna, katılımcılar yüzde 64 oranı ile, bu durumda daha çok kişinin bebeğini emzirmek isteyeceğini belirtirken, yüzde 80 oranı ile emzirme döneminde vitamin desteği alınmasının gerekliliğini savunuyor.