Yaşar Özay Babalar 'LİGHT' anneler taşfırın
HABERİ PAYLAŞ

Babalar 'LİGHT' anneler taşfırın

Yapılan bir araştırma günümüz babalarının, teknoloji ve teknolojik cihazlar konusunda annelere göre çocuklarına daha hoşgörülü olduklarını ortaya çıkardı

Tüm dünyada genel olarak anneler daha yumuşak ve hoşgörülü, babalar ise otoriter olarak görülürken teknoloji, internet ve sosyal medya kullanımı konusundaki bir araştırma bu konuda annelerin babalara göre daha katı davrandıklarını ortaya çıkardı.

İnternet sörfü, sosyal ağlardaki hesaplar ya da ilk telefona sahip olma konularında babalar bu aktivitelerin yapılması için annelere göre 1 yıl daha erken izin veriyorlar.

Haberin Devamı

Babalar, çocuklara 10 yaşından sonra sosyal hesaplar için izin verirken, anneler ortalama 11 ay sonra buna müsaade ediyor.

Gözetim olmadan online sörf yapma ve ilk telefonu alma yaşı kararlarında; anneler ve babalar arasında 1,5 yıllık bir ara görünüyor.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI NE DİYOR?

Facebook: Alman çocuklar kendi profillerine sahip olabilmek için babalarının iznini 10,5 yaşına kadar beklemek zorunda. Amerikan ve İngiliz çocuklar ise 6 ay daha şanslı. Rus babaları 9 yaşından önce de izin verebiliyor.

Cep telefonu: Alman, Amerikan ve İngiliz babalar 9,5 yaşı uygun bir baraj olarak lanse ediyor. Rus babalar ise daha az sınırlayıcı olarak çocuklarına bundan 2 sene önce telefon alıyor.

İnternet: Ebeveynler bu riskle başa çıkmak için en az 9 yaşına kadar, Ruslar ise en az 8.5 yaşına kadar, gözlerini çocuklarının üstünde tutuyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder