Derya Özel Babalar ve kızları
HABERİ PAYLAŞ

Babalar ve kızları

Bir kız çocuğunun ilk aşkı kuşkusuz babasıdır. Anne karnından aşina oldukları tek erkek sesi babalarının sesidir. Hayatı boyunca kime nazlarının geçeceğini çok da iyi bilir kız çocukları. Kız babalarının ise nasıl gururunun okşandığını kendi eşimden gayet iyi biliyorum. İkizlerin cinsiyetini öğrendiğimiz gün her zaman bir kızı olsun isteyen adama Allah iki tane birden kız evladı verince ondan daha mutlusu yoktu. Kızlar büyüdükçe ve aralarındaki iletişim güçlendikçe eşimin işi biraz daha zorlaştı. Çünkü artık işe giderken iki küçük prensesin babaları gitmesin diye yaptıkları türlü çeşit numaralarla baş etmek zorunda kalıyor. Babalarına attıkları kahkahaları, babaya yapılan cilveleri, baba kucağındayken yüzlerinde beliren dokunulmazlığın verdiği gururlu bakışları ancak bir kız babası bilebilir. Babalar küçük kızlarını hep şımartır ve küçük kızları da bunu gayet iyi bilir. İşte bütün mesele burada başlar yani 5 yaş, baba aşkının en yoğun olduğu ve anneyi kendine rakip olarak görmeye başladığı dönem.

Haberin Devamı

“Büyüyünce ben babamla evleneceğim” diyen kız çocuklarına mutlaka siz de rastlamışsınızdır. Yaklaşık 4 -5 yaş civarında başlayan bu büyük “baba aşkı”, kız çocuklarının annesiyle ilk çatışmasının da başlangıcıdır. Bu dönemde asıl iş babaya düşer. Annenin bir rakip değil de bir idol olarak görülmesini sağlamak babanın görevidir. Çünkü ileride anneyle kızı arasında çok ciddi uçurumlar ve sürekli çatışmalar yaşanacaktır.

İKİZ KIZ BABALARININ İŞİ İKİ KATI ZOR

Kız babalarının yaşadığı en popüler dönem belki de bu dönemdir. Kızları sadece babalarını dinler ve ondan çeşitli iltifatlar duymak ister. İşte bu noktada hem anneyi model alabilmeleri için anneyi yüceltmeyi hem de şımartılmak isteyen kızlarının ruhunu okşamayı yeni görev edinmek zorunda kız babaları. İkiz kız babalarının ne kadar zorlanacağını siz düşünün. Babalar kızlarına, annelerini ne kadar çok sevdiğini ve onun ne kadar güzel, ne kadar muhteşem bir kadın olduğunu ve annelerinin onun karısı ve kızların da onun çocukları olduğunu her zaman söylemeleri gerekiyor. Baba bu şekilde anneyi yücelterek kız çocuklarının anneyi rakip olarak görmesinin yerine, onu rol model almalarını sağlayacaktır. Annelerin de bu dönemde kızlarına son derece anlayışlı olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı


BABALAR GÜNÜ

Eşimin ikinci babalar gününü ilk olarak sabahın erken saatlerinde uyanan kızlarımız kutladı. Hediyelerini yataklarına koymuştum ve babaları onları sabah yataklarından almaya gittiğinde, ellerinde hediye paketleriyle kendisini yataktan almasını bekleyen iki küçük prensesin sürpriziyle karşılaştı. Sanki kızlar da anlıyormuş gibi daha da büyük kahkahalar atarak günaydın dediler babalarına. Hep biraz daha büyüdüklerinde böyle günlerde kendilerinin hazırlayacakları sürprizleri düşünüyorum. Sürpriz dediysem muazzam bir organizasyon beklemiyorum elbette. Ama aldıkları tek bir çiçek ya da yaptıkları bir resim bile bizi ne kadar mutlu ederdi. Bir yandan sabırsızlıkla o günlerin gelmesini beklerken bir yandan da hiç büyümeseler ve bizim küçük meleklerimiz olarak kalsalar diyorum.

Haberin Devamı

Dün babalar günüydü. Babalığın hakkını veren tüm babaların babalar gününü kutluyorum. Babasız kalan çocuklarına hem analık hem babalık yapan tüm annelerin de babalar gününü kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder