Dünya Babalarına kızdılar, 20 yıldır aç geziyorlar

Babalarına kızdılar, 20 yıldır aç geziyorlar

Paylaş
Babalarına kızdılar, 20 yıldır aç geziyorlar

İngiltere'de yaşayan ikizler Maria ve Katy Campbell'in hayatı, henüz 11 yaşındayken yakalandıkları anoreksi (iştahsızlık) hastalığı nedeniyle tam bir kabusa dönüştü

Aradan 20 yıl geçmesine rağmen bu hastalıktan bir türlü kurtulamayan ikizlerin hikayesindeki en trajik detay, bu hastalığa babalarının ağzından çıkan bir söze öfkelenmeleriyle yakalanmış olmaları.Maria ve Katy, ergenlik çağının başında oldukları dönemde bir gün anne ve babalarının arasında geçen konuşmayı duydu. Maria, “Merdivenlerin başında duruyorduk… Babamın, ‘Şu kızlarımıza bir bak, giderek genç kadınlar haline geliyorlar değil mi?’ dediğini duyduk” diye anlatıyor.

Birçok insan için hiç rahatsız edici olmasa da Maria ve Katy duydukları karşısında çok öfkelendi. Bugün her ikisi de doktor ve başarılı birer yazar olan ikizler, “Babama çok kızdığımı, ona bağırdığımı hatırlıyorum… Genç bir kadınınki gibi vücut hatlarına sahip olmamak için yemek yememeye karar verdik” dedi.

Anne ve babalarını cezalandırmak için ortak karar alan ikizler, o günden itibaren yemek yemeyi olabildiğince reddetti ve anoreksi hastalığına yakalandı.

PİŞMAN OLDULAR

Ancak bugün düşünceleri tamamen değişmiş durumda. Maria, “Sanki ayaklarıma birer zincir bağlanmış ve ben onu çıkartamıyormuşum gibi… Ne yediğime, ne kadar kalori yaktığıma, bugün kaç kilo geldiğime ve yarın kaç kilo olacağım düşünceleriyle kafam işgal edilmiş halde” ifadesini kullandı.

Maria ve Katy gerçeklerle yüzleşirken, karşı karşıya oldukları en büyük tehdit, anoreksinin her ikisini de öldürebilecek olması. Hala çocukluklarındaki ses tonuna sahip olan ikizler, geride kalan 20 yılda neler kaybettiklerinin acısını geç de olsa anlamaya başlarken, anoreksiden kurtulmak için hastanelerde aylarca tedavi görüyor.

İngiltere’de, 15-30 yaş arası her 100 kadından birinde anoreksi hastalığı görülüyor. Hastalığın, sebebi kesin olarak bilinmiyor. Ancak doktorlar anoreksinin genetik bozukluk veya beyinde kimyasal bir dengesizlikten kaynaklanabileceğini belirtiyor. Diğer ihtimaller arasında, Katy ve Maria örneğinde olduğu gibi duygusal ve psikolojik konular da var.

FARKLI HASTANELERE GÖNDERİLDİLER



Sürekli kaç kilo kaybettikleri konusunda birbirleriyle yarışan ikizlerin birbirlerini etkilememesi için, Maria ve Katy tedavi sürecinde ayrı hastanelerde kalıyor. Maria, “Günde 3 bin kalorilik diyet uygulanıyor… Hayatımda ilk defa kardeşimden geri kaldım. Yemek yemeye zorlanmaya ve özellikle Katy’den ayrı kalmak çok zor” dedi.

Maria, “Yemek yerken kardeşime ihanet ediyormuşum gibi hissettim… Onun yeterince yemediğinden endişelendim… Öte yandan, onun çok yediğini ve benim geride kaldığımı da düşündüm” ifadesini kullandı.

Her ikisi de 2009’da tıp fakültesinden mezun olan ikizler, sağlık sorunları nedeniyle altı ay sonra mesleklerini terk etmek zorunda kaldı. Maria, tedavisi boyunca yaklaşık 250 gr almayı başardı. İkizler, 20 yıldır üzerlerine kabus gibi çöken hastalıktan kurtulmak için yemek yemeye alışmaya çalışıyor.

2

Haberin Devamı