Gündem Babalarının gururunu göğüslerinde taşıyorlar

Babalarının gururunu göğüslerinde taşıyorlar

Paylaş
Babalarının gururunu göğüslerinde taşıyorlar

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle dün Türkiye'nin dört bir yanındaki şehitlikler doldu taştı

Eskişehir’deki törende 3 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası verildi. 2 yıl önce Diyarbakır’da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Tacettin Çeribaş’ın madalyasını 4 yaşındaki oğlu Alp Arda Çeribaş gururla göğsüne taktı.

Haberin Devamı

Kayseri’deki törende de iki yıl önce şehit olan Jandarma Çavuş İsmail Uygun’un madalya ve beratını 4 yaşındaki kızı Beyza Uygun aldı. Minik Beyza’nın annesi Ayşe ve babaannesi Sultan Uygun gözyaşlarını tutamadı.

Konya’da da 13 şehit yakınına madalyaları verildi. 2008’de Tunceli’de şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Halis Kırımlı’nın madalyasını ise 5 yaşındaki kızı Ceylim Su Kırımlı aldı. Gazetecilerin ilgisi küçük kızı bunalttı.

'OĞLUM BANA BAKIYORDU' DEYİP YIĞILDI

Adana Ceyhan’da da şehitlik doldu taştı. Şehit Piyade Er Yaşar Özdemir’in annesi 80 yaşındaki Fadime Karaduman, oğlunun mezarı başında fenalaştı. Tören alanındaki askerler tarafından hastaneye götürülen yaşlı kadın “Oğlumu çok özledim. Sanki mezarından bana bakıyordu” diye ağladı.

Haberin Devamı

HİÇ GÖRMESE DE ŞEHİT BABASINI ÇOK ÖZLÜYOR

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Kırıkkale’de düzenlenen törenlerde duygusal anlar yaşandı. Şehitlik’teki törende şehit mezarlarına karanfiler bırakıldı. 2005’te Hakkari’de PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Astsubay Şevket Kaygusuz’un 5 yaşındaki kızı Aybüke ve eşi Mehtap ise gözyaşlarını tutamadı. Küçük Aybüke hiç görmediği babasının mezar taşına sarılıp “Seni çok özledim” dedi.