Gündem Babalık davası zengin etti

Babalık davası zengin etti

Paylaş
Babalık davası zengin etti

Yüksel Sakarya, milyonlarca liralık serveti olan iş adamı Turgay Nişancı'nın oğlu olduğunu DNA testiyle kanıtlayarak büyük bir servetin mirasçısı oldu

İzmir Seferihisar’da milyonlarca liralık serveti ve arazi zengini olan iş adamı Turgay Nişancı, 1964’te M.S. (17) adlı genç kızla ilişkiye girdi. M.S., Turgay Nişancı’dan kendisini evlilik vaadiyle kandırıp hamile bıraktığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

TANIK YOKTU KAZANAMADI

Savcılık şikayetin 6 ay içinde yapılmadığını ve sürenin geçtiğini belirterek başvuruyu reddetti. Kendi nüfusuna kaydettirip adını ‘Yüksel’ koyduğu oğlunun kimliğine babasının adını yazdırmakta kararlı olan M.S., 1965’te Turgay Nişancı’ya ‘babalık’ davası açtı. O yıllarda DNA testi yapılamaması, tanık ve delil yokluğu nedeniyle dava düştü. Yargıtay, kararı onadı. M.S., oğlunu büyüttükten sonra evlendi. Yüksel Sakarya (44) da taksicilik yaparak hayatını sürdürdü.

MANEVİ BABALIK YAPTI

Evlenip çoluk çocuğa karışan Yüksel Sakarya’ya, Turgay Nişancı maddi yardımlarda bulundu, ‘manevi babalık’ yaptı. Yüksel Sakarya, annesinin kaybettiği babalık davasını yeniden açmak için kapısını çaldığı birçok avukat tarafından geri çevrildi. 2005’te başvurduğu avukat Varol Turbay ise 40 yıl önce Yargıtay’ın taraflara tebligat yapmadığını tespit ederek davanın yeniden görülmesini talep etti. Yargıtay bunu kabul etti. Seferihisar Asliye Hukuk Mahkemesi, yapılan DNA testi sonucu gelen ‘yüzde 99.99 babasıdır’ raporu ve delillere göre, Turgay Nişancı’nın Yüksel Sakarya’nın babası olduğuna 2006’da karar verdi. Bunun üzerine Turgay Nişancı temyize gitti.

Haberin Devamı

MİRASI 4 ÇOCUK PAYLAŞACAK

Yargıtay, babalık davasına geçtiğimiz günlerde son noktayı koydu. Turgay Nişancı’nın Yüksel Sakarya’nın babası olduğuna kesin olarak karar verdi. Yüksel Sakarya, 120 gayrimenkul tapusu bulunan Turgay Nişancı’nın dördüncü çocuğu olarak nüfusuna girdi ve mirasından hak elde etmiş oldu.

DHA