Gündem 'Babam Fenerbahçe için öldü'

'Babam Fenerbahçe için öldü'

Paylaş
'Babam Fenerbahçe için öldü'

Konya'da Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini izlerken kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, için rektörlük binası önünde tören düzenlendi

Eşinden ayrı yalnız yaşayan Prof. Dr. Mehmet Ateş'in, dün fakülteye gitmemesinden şüphelenen akademisyen arkadaşları saat 18.00 sıralarında evine gitti.

Apartman görevlisi de, 5'inci kattaki eve yangın merdiveninden çıkarak balkon kapısı kırıp, Prof. Ateş'in arkadaşlarının eve girmesini sağladı.

Eve giren Ateş'in arkadaşları, koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Ateş'i koltukta oturur vaziyette cansız bedeni ile karşılaşırken, karşısındaki televizyonda da Lig TV'nin açık olduğunu fark etti.

Arkadaşları hemen 112 Acil Servise haber verdi. Eve gelen sağlık görevlileri Ateş'in kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini belirtildi.

FAKÜLTE BAHÇESİNDE TÖREN

Fenerbahçe- Beşiktaş maçını izlerken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği tahmin edilen Prof. Dr. Mehmet Ateş için, bugün Selçuk Üniversitesi Rektörlük binasının bahçesinden tören düzenlendi.

Törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile akademisyen arkadaşları ve Ateş'in ailesi katıldı. Cenazenin Rektörlük binasına getirilmesinin ardından Mehmet Ateş'in 25 yaşındaki kızı Senem Ateş, babasının tabutuna sarılıp, fotoğrafını öperek ağladı.

"BABAM ÜÇ ŞEYİ ÇOK SEVERDİ"

Mehmet Ateş'in Akşehir Meslek Yüksek Okulu'nde öğretim görevlisi olarak çalışan oğlu Alper Ateş'te, babasının cenazesinin başına gelerek," Babam, hayatta üç şeyi çok severdi.

Kardeşimi, beni ve Fenerbahçeyi. Kardeşim ve benim için yaşadı. Fenerbahçe için öldü. Başımız soğolsun" dedi. Mehmet Ateş'in cenazesi törenin ardından Selimiye Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Özgür SARI/KONYA (DHA)

2