Dünya "Babam Libya'da doğdu, Libya'da ölecek"

"Babam Libya'da doğdu, Libya'da ölecek"

Paylaş
"Babam Libya'da doğdu, Libya'da ölecek"

"Babam Libya'da doğdu, Libya'da ölecek"

Libya lideri Albay Muammer Kaddafi’nin oğullarından Seyf-ül İslam Kaddafi, El-Kaide’nin adamlarıolarak nitelediği Bingazi’deki muhaliflerin, NATO müdahalesi olmasaydı çoktan yenilmiş olacaklarını belirtti.

İtalyan "Corriere della Sera" gazetesinden Lorenzo Cremonesi’ye demeç veren Seyf-ül İslam Kaddafi, Bingazi’dekimuhaliflerden, Libya’da demokratik seçimlerin yapılmasına ve İtalya-Libya ilişkilerine kadar pek çok konuya açıklık getirdi.

Bingazi’de üslenen muhaliflerin "hain" olduğunu belirten Seyf-ül İslam Kaddafi, "Bingazi’deki isyancılar, teröristlerin veEl-Kaide’nin adamları. Onların liderleri 17 Şubat’taki kaos patlak verene kadar babamın yakın adamlarıydı. Eğer, NATOşemsiyesindeki müdahale olmasaydı, uzun zaman önce mağlup olurlardı" dedi.

Bingazi’deki muhaliflerin liderlerini, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’nin direktifleriyle hareket etmekle suçlayanSeyf-ül İslam Kaddafi, "Onların hepsi, babamın bakanlarıydı, şimdi lider olmaya soyundular. Bu çok gülünç. Onlar, Pariskuklaları" ifadesini kullandı.

SEÇİM SÖZÜ

Haberin Devamı

Uluslararası topluma mesaj gönderen 39 yaşındaki oğul Kaddafi, Libya’da hayatın normale dönmesi durumunda, üç ayda seçime gideceklerini bildirdi.

"Bizim şeffaflığımızın göstergesi olarak üç ay içinde uluslararası gözlemcilerin hazır bulunacağı seçimleri yapabiliriz.En geç yıl sonu. Bunu biz ayarlamayalım. Avrupa Birliği, Afrika Birliği, Birleşmiş Milletler, hatta NATO’yu dahi kabulediyoruz" diyen Seyf-ül İslam Kaddafi, seçimlerden babasının zaferle çıkacağını, halkın büyük çoğunluğunun babasınıdesteklediğini iddia etti.

Olası seçimleri Bingazi’deki muhaliflerin kazanması durumunda tepkilerinin ne olacağı sorusuna oğul Kaddafi, şu yanıtı verdi: "Ben, seçimlerde bizim zaferimizden kesin olarak eminim. 5 milyondan biraz az seçmen var. Bunların 2 milyonu Trablus’tabizimle beraber. Aynı şekilde Bingazi’de de çoğunluğa sahibiz. Oradaki insanlar korku nedeniyle konuşamıyor.

Eğer seçimikaybedersek, tabii ki hükümeti bırakacağız. Kurallara saygılıyız.

Demokratik seçimlerde Fransız-Yahudi Bernard Henri Levy gelsin, itiraz etmeyiz."

Haberin Devamı

"BABAM LİBYA’DA ÖLECEK"

Albay Muammer Kaddafi’nin sürgüne gitmeye hazırlanıp hazırlanmadığı sorusuna Seyf-ül İslam Kaddafi, "Hayır. Böyle birşeyi düşünmek için hiçbir sebep yoktur. Burası bizim ülkemiz. Babam Libya’dan başka bir yere gitmeyecek. O burada doğdu,burada ölecek. Arkadaşlarının yakınında toprağa verilecek. Trablus bizim evimiz" yanıtını verdi.

İtalya’nın Libya’daki demokrasinin yeniden inşasında görev alıp almayacağına ilişkin bir soru üzerine oğul Kaddafi, "Şimdideğil. Berlusconi hükümeti varken olmaz" dedi.

Trablus’tan bakıldığında, Berlusconi ve hükümetinin zor durumda olduğunun anlaşıldığına dikkati çeken Seyf-ül İslam, "Onuniçin bir sonraki seçimde yenilgi kaçınılmaz gibi görünüyor. Bu bizim için iyi olabilir. O ve Dışişleri Bakanı Franco Frattinibize iğrenç davrandılar. İsyanlardan 3 ay öncesine kadar babamın elini öpüyorlardı. Şimdi bizim karşılaştığımız ilkzorlukta düşmanlarımızın saflarındalar. Utanç verici" dedi.

Seyf-ül İslam Kaddafi, gazeteci Cremonesi’nin İtalyan enerji firması ENI’nin yatırımlarının ne olacağı sorusunu, "Tabii kiBerlusconi figürü ile İtalya’yı ayrı tutuyoruz. Kuzey Birliği’nin NATO harekatına karşı duruşunu takdirle karşılıyoruz. Solpartilerinizi ilgiyle takip ediyoruz. Libya’nın Berlusconi olmayan bir İtalya’ya tutumu farklı olacaktır" diye yanıtladı.Petrol konusuna dair bir soru üzerine oğul Kaddafi, İtalyanların yararlandığı imkanların Rusya’ya geçebileceğine yönelik sinyalverdi.

Seyf-ül İslam Kaddafi şöyle konuştu: "Moskova, Eni’nin Libya’daki yatırımlarını epeydir takip ediyor. Belki de şimdi Ruslar, daha avantajlı bir karta sahip." İtalyan gazetecinin Moskova yönetiminin de Kaddafi’nin sürgüne gitmesini istediğini hatırlatması üzerine Seyf-ül İslamKaddafi, "Bunu biliyorum. Ancak Berlusconi’ninki farklı. Kaddafi’nin gerçek arkadaşı olduğunu söylüyordu. Onun ihaneti,daha çok şeyi yok eder" diye konuştu.

Haberin Devamı