Gündem 'Babam tacizciydi o yüzden öldürdüm'

'Babam tacizciydi o yüzden öldürdüm'

Paylaş
'Babam tacizciydi o yüzden öldürdüm'

Babasını sokak ortasında öldüren genç, 'O bir tacizciydi, o yüzden öldürdüm' dedi

Samsun'da 62 yaşındaki babası Kadir Akın'ı sokak ortasında 3 yerinden bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 22 yaşındaki İmdat Akın, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İmdat Akın, son savunmasında “Evlatlık olarak bize verilen 13 yaşındaki C.G.'yi taciz ediyordu. 5 yıl önce de öz torununu taciz etmişti. Tacizciydi. O yüzden öldürdüm” dedi.

Haberin Devamı

Merkez Canik İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde geçen yıl Ekim ayında meydana gelen olayda, işsiz olan İmdat Akın, tartıştığı babası Kadir Akın'ı önce sopayla dövdü. Kaçarak evden dışarıya çıkan babasının peşinden elinde ekmek bıcağıyla giden İmdat Akın yakaladığı Kadir Akın'ı ekmek bıçağıyla 3 yerinden bıçakladı. Baba Akın hastanede hayatını kaybederken, kısa süre sonra yakalanan İmdat Akın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'EVLATLIĞINI VE TORUNUNU TACİZ ETTİ'

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde öz babasını öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Akın, daha önceki savunmalarını tekrar ederek, babasının bir tacizci olduğunu söyledi. Babasıyla bu nedenle tartıştığını ileri süren Akın, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bir akrabamız, bakamadığı için 2 yıl önce kızları C.G.'yi bize evlatlık olarak verdi. Bana, babamın kendisini parka götürdüğünü, erkekler tuvaletine soktuğunu ve taciz ettiğini söyledi. Ben de babama doğru olup olmadığını sordum. İnkar edip çocuğa vurmaya çalıştı. Ben de ona vurdum. Küfürleştik ve kavga çıktı. Bana bıçakla saldırdı. Elindeki bıçağı aldım ve ona sapladım. Babam bir tacizciydi. 5 yıl önce de öz torununu taciz etmişti. Ama baba katili olduğum için çok pişmanım.”

Mahkeme, sanık İmdat Akın'a, öz babasını öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezası verdi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)