Siyaset 'Babama boşuna 2 gün hapis yatıracaklar'
Paylaş
'Babama boşuna 2 gün hapis yatıracaklar'

Albay Dursun Çiçek üçüncü kez cezaevine gönderildi. Albay Çiçek'in avukat olan kızı İrem Çiçek “Karara itiraz ettik. Araya hafta sonu girdiği için boş yere iki gün hapis yatacak” dedi

MERKEZ KOMUTANLIĞI’NA TESLİM OLDU

Gerçek olup olmadığı şu ana kadar netleşmeyen ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ ile ilgili dava açılmıştı. Davada ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Deniz Kıdemli Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarılmıştı.

Daha önce soruşturma kapsamında iki kez tutuklanan ve iki kez de tahliye edilen Dursun Çiçek dün Merkez Komutanlığı’na teslim oldu.

YÜZÜNE OKUNDU

Merkez Komutanlığı’na ait bir otomobille Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Dursun Çiçek’e, aynı zamanda avukatı olan kızı İrem Çiçek eşlik etti.

Albay Çiçek yemekhane kapısından 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne giderken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunan Albay Dursun Çiçek, tutuklanarak Hasdal Cezaevi’ne gönderildi.

İTİRAZ ETTİLER

Dursun Çiçek’ın kızı İrem Çiçek adliyeden ayrılırken, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutuklamaya itiraz ettiklerini söyledi. İrem Çiçek, “Araya hafta sonu girdiği için babam boşu boşuna iki gün hapis yatacak” dedi.

Albay Çiçek, ilk olarak 30 Haziran 2009’da tutuklanmış, bir gün sonra tahliye olmuştu. 11 Kasım’da yine tutuklanan Çiçek 44 saat sonra serbest bırakılmıştı.

BAŞKAN KARŞI ÇIKTI

‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ iddianamesinin iki numaralı sanığı Dursun Çiçek hakkındaki yakalama kararının, “Adli kontrol uygulamasının yeterli olmayacağı, delilleri gizleyeceği ve değiştireceği konusunda kuvvetli şüphenin bulunması” gerekçesiyle verildiği belirtildi.

Albay Çiçek hakkındaki yakalama kararına mahkeme başkanı Hakim Köksal Şengün karşı çıkmıştı

2

Haberin Devamı