Gündem 'Babamızı istiyoruz'

'Babamızı istiyoruz'

Paylaş
'Babamızı istiyoruz'

TEKEL işçilerinin eylemi yedinci gününü doldurdu. Tokat'ta TEKEL işçilerinin çocukları 'Babamızı istiyoruz' diye pankart açtı

BİR HAFTA GERİDE KALDI

Özelleştirme nedeniyle kadroları değişen ve mevcut maaşlarının üçte birine çalışmaları istenen TEKEL işçileri geçen hafta Ankara’da eylem başlatmıştı. Polis geçen perşembe Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapan TEKEL işçilerine biber gazı sıkarak sert müdahalede bulunmuştu.

GÖZYAŞLARI BABASI İÇİN

İşçiler Ankara’da dün yedinci gününde eylemlerini sürdürürken, aileleri de Tokat’da eylem yaptı. Ankara’daki şiddetin protesto edildiği eylemde çocuklar da “Biz babamızı istiyoruz” yazılı pankartlar taşıdı. 15 yaşındaki Betül Sönmez de Ankara’da 7 gündür eylem yapan Tekel işçisi babası Hüseyin Sönmez için yazdığı şiiri gözyaşları içinde okudu. Betül’ün şiiri aileleri gözyaşlarına boğdu.

FELÇ RİSKİYLE YATIYOR

Polisin geçen perşembe Ankara Abdi İpekçi Parkı’ndaki sert müdahalesinde TEKEL işçisi Ali Can Akyel, ağır yaralanmıştı. Doktorlar, polislerin tekmeleriyle omurgası kırılan ve tedaviye alınan TEKEL işçisi Ali Can Akyel’in felç geçirme riski bulunduğunu açıklamıştı.

‘7 ÇOCUĞA BEN NASIL BAKARIM?’

Ali Can Akyel’in Muş’ta yaşayan eşi Nazife ve 7 çocuğu haberi duyunca yıkıldı. Eşinin 12 yıldır Muş Yaprak Tütün İşletmesi’nde çalıştığını söyleyen Nazife Akyol, “Bizim tek geçim kaynağımız eşimin maaşı. O da yatalak olursa tek başıma 7 çocuğumuza nasıl bakacağım. En büyük çocuğum 16 yaşında, en küçüğü ise 2 yaşında” diyerek gözyaşı döktü.

BETÜL'ÜN BABASINA YAZDIĞI ŞİİR

Özledim babacığım seni çok özledim

Biber gazı yediğini televizyondan izledim

Gözümün yaşını annemden dahi gizledim

İçin için ağladığımı görmesin diye

Sadaka değil özlük hakkını istiyor

Babamız bizim için mücadele ediyor

Çocuklarım iyi bir eğitim alsın diye

Yapmayın büyüklerim yapmayın

Ben okumak istiyorum elimden almayın.

2