Gündem Babanın en zor seçimi

Babanın en zor seçimi

Paylaş
Babanın en zor seçimi

Konya'da iki kızı da böbrek hastası olan Ömer Kara hayatının en zor kararını verdi. Baba, böbreğini vermek için kızlarından birini seçti

DİYALİZ MAKİNESİNE MAHKUMDU

Haberin Devamı

Konya’da evli ve 4 çocuklu Ömer Kara’nın (50), kızı 23 yaşındaki Seher’de 9 yıl önce böbrek yetersizliği olduğu ortaya çıktı. Seher’in böbrekleri 2 yıl önce işlevini yitirdi. Diyaliz makinesine mahkum olan Seher’e babası böbreğini vermek istedi. Ancak Seher, babasının sağlığının bozulmaması için bunu reddetti. Seher’e böbrek nakli için uygun donör aranıyordu. Bu sırada Seher’in 25 yaşındaki ablasına da böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

‘İKİSİNİ DE YAŞATMAK İSTİYORUM’

İki kızı da gözlerinin önünde eriyen Ömer Kara, bir seçim yapmak zorunda kaldı. Böbreğini hastalığı ilerleyen kızı Seher’e verdi. Nakil, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başarıyla yapıldı. Ömer Kara, “Hayatımın en zor seçimiydi. İki kızımı da yaşatmak istiyorum. Keşke mümkün olsa da kalan böbreğimi diğer kızıma verebilsem” diye ağladı. Seher ise “Babamın ve bu kararında ona destek olan ablamın hakkını asla ödeyemem” dedi.

Haberin Devamı

AA