Gündem Babası sırtında taşıdı

Babası sırtında taşıdı

Paylaş
Babası sırtında taşıdı

Havale geçiren 7 yaşındaki Habip, kar yolları kapattığı için 3.5 saatte hastaneye yetiştirildi

Ağrı'nın Patnos İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Canik mezrasında havale geçiren 7 yaşındaki Habip Demirkıran, kar yolları kapattığı için 3.5 saatte hastaneye yetiştirildi. Durumu ciddi olan çocuk, yoğun bakıma alındı.

Haberin Devamı

Süphan Dağı eteklerinde Gençali Köyü'ne bağlı Canik mezrasında dün gece rahatsızlanan Habip Demirkıran’ın ailesi, yolların karla kapalı olması nedeniyle Özel İdare Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede sıfırın altında 20 derece sıcaklıkta yaklaşık 4 saat önce açtıkları ancak yoğun tipi yüzünden tekrar kapanan yolu açmak için çalışma başlattı.

10 KİLOMETRE SIRTTA

Yol, Çiçek Köyü'ne kadar tekrar açılırken, Şerif Demirkıran ve eşi Fatma Demirkıran, Habip'i, Canik mezrasından Çiçek Köyü'ne kadarki 10 kilometrelik yolda sırtlarında taşıdı. Burada ekipler, Habip ile ailesini, Özel İdare'nin arazi cipiyle saat 03.30 sıralarında Patnos Devlet Hastanesi'ne getirdi. Havale geçirdiği belirlenen Habip, ilk müdahalenin ardından yoğun bakım altına alındı.

Haberin Devamı

Habip’i kurtarmak için yoğun çaba harcayan ekibinin başında bulunan Patnos Özel İdare Müdürü Mehmet Ergün, “Kardan kapanan yolları bir taraftan temizliyoruz, tipi yüzünden tekrar kapanıyor. Herşeye rağmen güç şartlar altında hastayı kurtarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Köye ulaşmak ve hastayı hastaneye yetiştirmek 3.5 saat sürdü ama bir insanın hayatını kurtarmak hepimizi sevindirdi. İnşaallah Habip kısa sürede iyileşir” diye konuştu.

Semih YARDIMCI/PATNOS (Ağrı), (DHA)