Türkiye (Son Dakika) Babasına bomba gönderen Alican Kurdaş için 71 yıl hapis isteniyor

Babasına bomba gönderen Alican Kurdaş için 71 yıl hapis isteniyor

Paylaş
Babasına bomba gönderen Alican Kurdaş için 71 yıl hapis isteniyor

İstanbul Maltepe’de babası Osman Kurdaş'a bomba gönderdiği iddia edilen Alican Kurdaş ile ilgili iddianame düzenlendi

Alican Kurdaş hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla iddianame hazırlandı.

TOPLAMDA 71 YIL HAPİS İSTENİYOR


Ancak savcılık suçun teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle şahsın toplam 39 yıldan 60 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istedi.

Savcılık ayrıca Alican Kurdaş'ın ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ ve ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi’ suçlarından da toplam 3,5 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep etti.

6 BİN LİRA VERİYORDUM, AZ DİYE YAKINIYORDU


Özdemir Osman Kurdaş'ın ifadesinde ise, oğlunun 4 ay öncesinde şirketinde çalışmaya başladığını ve 6 bin lira maaş verdiğini belirttiği ancak oğlunun sürekli kendisine maaşının azlığından yakındığını, olaydan bir hafta öncesinden başlayarak işe gelmemeye başladığını söylediği anlatıldı.

"BOL PARA, ARABA VER, KÖTÜ ŞEYLER YAPACAK DİYE KORKUYORUM"


Kurdaş'ın konuyla ilgili eski eşini aradığında "Alican'a bol para ver. Derhal bir araba ver, benim artık kontrolümden çıkıyor. Kötü şeyler yapacak diye korkuyorum" dediğini, bu görüşmeden 2-3 gün sonra da olayın meydana geldiğini belirttiği kaydedildi. Kurdaş'ın ifadesinde ayrıca, kendisinin ortadan kaldırılıp mirasa konulması için oğlunun bu eylemi gerçekleştirdiğini düşündüğünü söylediği belirtildi.

"BABAM BEKLEDİĞİM İLGİYİ GÖSTERMEDİ"


İddianamede şüpheli Alıcan Kurdaş'ın da ifadesine yer verildi. Kurdaş'ın, babasından beklediği ilgiyi görmediğini, patlayıcı madde hazırlamasındaki amacın babasını ikaz etmek olduğunu, öldürme kastı olsaydı patlayıcının karışım oranını yüksetilebileceğini söylediği kaydedildi.

BOMBA, ÖLDÜRÜCÜ ÖZELLİĞE SAHİP


İddianamede, İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nün uzmanlık raporuna göre, el yapımı bombanın öldürücü ve yaralayıcı özelliğe sahip olduğunun kaydedildiği anlatıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ



Makine mühendisi Osman Kurdaş (55) 14 Kasım 2016'da İstanbul Maltepe'deki şirketinde kendisine yollanan bombalı paketi açarken patlama olmuştu. Bombalı paketi Osman Kurdaş'ın oğlu Alican Kurdaş'ın (29) evde hazırladığı, kurye kılığına girip kafasında kaskla şirkete bıraktığı ortaya çıkmıştı. Patlamada sol kolunu kaybeden ve görme kaybı yaşayan Osman Kurdaş, oğlu tutuklandığında yoğun bakımdaydı.



Maltepe'de babasına bombalı paket gönderen Alican Kurdaş bombayı evde yapmış

Haberin Devamı