Gündem Babasını doğradı, müebbet istendi

Babasını doğradı, müebbet istendi

Paylaş
Babasını doğradı, müebbet istendi

Adana'da 83 yaşındaki babasını döner bıçağı ile yüzünü ve boğazını kestikten sonra öldürdüğü iddia edilen Ayhan İmrak'a ağırlaştırılmış müebbet istendi

Gülbahçesi Mahallesi 13055 sokakta 26 Ocak günü meydana gelen olayda, 2 çocuk babası işsiz Ayhan İmrak, tartıştığı babası Şeyhmus İmrak’ı döner bıçağı ile saldırarak yaraladı.

Yüzü ve boğazı kesilen ve vücudundan bıçak darbesi alarak ağır yaralanan Şeyhmus İmrak, götürüldüğü Adana Numune Hastanesi’nde müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Katil zanlısı Ayhan İmrak da olayda kullandığı 55 santimlik bıçakla polis merkezine giderek teslim oldu. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan İmrak hakkında ‘Tasarlamak suretiyle babasını kesici aletle öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"BABAM BASKI YAPIYORDU"

Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yakında yargılanmasına başlanacak olan Ayhan İmrak savcılık ifadesinde, 13 yıldır eşinden ayrı olarak 2 çocuğuyla birlikte babasının evinde yaşadığını ve babasının kendisine ve çocuklarıma çok baskı yaptığını söyledi.

Babasının sürekli bağırıp, işlerine karıştığını kaydeden Ayhan İmrak kendini şöyle savundu: “Bu duruma üzülüyordum. Benim üzerimde olumsuz manevi etki yarattı.

Bu baskının etkisiyle olaydan bir süre önce kasaplar çarşısından bıçak satın aldım. Babam bana ‘Bu ev bana ait, sen bana muhtaçsın’ derdi. Olay günü yine babam bana emirler verip baskı uyguladı. Ben de baskıdan ve emirlerinden kurtulmak için satın aldığım bıçakla evin önünde birkaç kere vurdum.”

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)