Gündem Babasının hamile sevgilisini öldürdü, 10 yıl ceza aldı

Babasının hamile sevgilisini öldürdü, 10 yıl ceza aldı

Paylaş
Babasının hamile sevgilisini öldürdü, 10 yıl ceza aldı

Babasının hamile sevgilisini öldürdü, 10 yıl ceza aldı

Samsun'un Kavak İlçesi'nde, babası 55 yaşındaki Recep K. ile 2 yıldır birlikte yaşayan 4 aylık hamile sevgilisi 36 yaşındaki Meryem Binici'yi bıçaklayarak öldüren olay tarihinde 17 yaşında olan E.K., tutuklu yargılandığı mahkemece 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. E.K., son savunmasında, “Amacım öldürmek değildi. Bana o..... deyince kendisini korkutmak istedim. Çok pişmanım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kavak'ın Yeralan Köyü'nde geçen yıl Ağustos ayında, Meryem Binici ile ev işlerine yardım etmediğini söylediği E.K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine sinirlenen E.K., eline geçirdiği ekmek bıçağını, 4 aylık hamile Meryem Binici'nin karnına sapladı. E.K., olayın ardından evden kaçtı. Ağır yaralanan Binici ise köylüler tarafından hastaneye götürülürken yolda öldü. Olaydan sonra köye gelen jandarma, genç kızı, evinden yaklaşık 2.5 kilometre uzaklıkta, elleri kanlı, yolda yürürken bulup, gözaltına aldı. E.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hamile kadını öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan genç kız, bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Savunmasında çok pişman olduğunu dile getiren E.K., “Annem babamı terkettikten sonra diğer 8 kardeşime ben bakmaya başladım. Bu yüzden ilköğretimi bitirdikten sonra okuyamadım. 2 yıl önce babam Meryem ile birlikte yaşamaya başladı. Onu ve benimle yaşıt kızını evimize getirdi. Meryem Binici, ev ve tarla işlerini sürekli bana yaptırıyordu. Kendi kızına hiçbir şey yaptırmıyordu. Bu yüzden aramızda tartışmalar oluyordu. Olay günü sabah ben kahvaltı yaparken aramızda ev işleri yüzünden yine tartışma çıktı. Tartışma sırasında Meryem Binici, bana ‘O....., sen ancak erkeklerle gezmeyi bilirsin’ diyerek hakaret etti. Kahvaltı masasında bulunan bıçağı alarak kendisi korkutmak istedim. Bıçağı sallarken de ona isabet etti. Hamile olduğunu bilmiyordum. Çok pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti, genç kıza hamile bir kişiyi öldürmek suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

İsmail AKDUMAN/KAVAK (Samsun), (DHA)