Pazar Postası Babayiğit
Paylaş
Babayiğit

“Niye yerli otomobil yapamıyoruz?” tartışmasının devam ettiği günlerde Başbakan Erdoğan şöyle sormuştu: “Yok bir babayiğit?” Babayiğitlerin hepsi araziye karışmıştı hatta....

CANDAŞ TOLGA IŞIK

Haberin Devamı

candas@posta.com.tr

Neyse geçen hafta Cenevre’de Otomobil Fuarı vardı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sektörde söz sahibi birçok katılımcı vardı. Fakat onlardan bir tanesi dikkat çekiciydi! Kimdi o? Cenevre Fuarı’nda tasarladığı bir ürün sergilenen tek Türk: Erbakan Malkoç. Erbakan Hollywood yıldızlarından, Arap şeyhlerine kadar birçok tanınmış simaya VIP araç yapan Karslı bir genç girişimci...

VIP araç dizaynı işini uluslararası standartlarda yapıyor. Ve öyle bir yapıyor ki bir Alman firması onun tasarladığı otomobili Cenevre’deki fuarda görücüye çıkardı. Fuar istatistiklerine göre Erbakan’ın tasarladığı VIP araç ‘en çok ziyaret edilen stantlar arasında...’ İşte o standı birkaç gün önce işadamı Ferit Şahenk ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da ziyaret etti. Türkiye’nin en başarılı işadamı Ferit Şahenk, aracın içine girdi ve gördüklerine inanamayarak “Bunu sen mi yaptın. Alnından öpüyorum senin. Bir tane de benim için yapar mısın?” dedi. Bakan Çağlayan da uzun uzun arabayı inceledi ve sonra bombayı patlattı “Biz babayiğit arıyorduk. İşte bulduk!”

Haberin Devamı

KALBİMİN EN ORTA YERİNDEN BEŞİKTAŞ’IMA STAD ADI ÖNERİSİ


Beşiktaş İnönü Stadı yıkılacak. Yerine yenisi yapılacak. Yeni stadın adı ne olacak bilmiyorum ama ‘İnönü Stadı’ olmayacağı kesin. Beşiktaş yönetimi belli ki konjonktürden etkilenmiş. Malum, iktidara yakın kesimler Milli Mücadele kahramanı İsmet İnönü’yü şu sıralar pek de sevgiyle yad etmiyor. Aslında sırf bu yüzden bile stadın adı İnönü Stadı kalabilirdi.

Neticede Beşiktaşlılık mağdurun yanında olmaktır. Ama çok da kızamıyorum. Çünkü yeni stadın yapılması devletimizin yüksek teveccühleri olmazsa pek de mümkün değil. Peki, ne olacak stadın ismi? İster misin: Adnan Menderes Stadı, Turgut Özal Stadı, Necmettin Erbakan Stadı koysunlar? Yok canım. Neyse, Başkan Fikret Orman’ın dikkatine sunuyorum, benim 3 önerim var: Şeref Bey Stadı, Hakkı Yeten Stadı, Süleyman Seba Stadı. Ne de olsa üçünün de yeri aynıdır: Kalbimizin en orta yeri!

YALAN YOK, BU KONULARDA YANDAŞIM

Başbakan Erdoğan diyor ki “Sofralardan beyaz ekmeği kaldırın.” Katılıyorum. “En az 3 çocuk yapın.” Katılıyorum. Bakabilecek durumunuz varsa tabii... “Alkol ve sigara kullanmayın.” Katılıyorum. “AB bizi almayacaksa dürüst olsun, söylesin. Muhtaç değiliz.” Katılıyorum. “BM Güvenlik Konseyi varlık nedenini sorgulamalı.” Katılıyorum. Adımız Candaş olabilir ama bu konularda fena halde yandaşım... Hem de sonuna kadar!

Haberin Devamı

ANKARA’NIN GÖBEĞİNE BİR CAMİ GELİYOR

Ankara’nın göbeğinde Ulus’ta İller Bankası’nın yerini biliyor musunuz? Heh işte oraya yeni bir cami yapılacak. İlk benden duyun! Bir Mimar Sinan camisi kadar olmasa da Ankara’nın ihtişamına yakışan bir proje için kollar sıvandı. Hayırlı, uğurlu olsun.

BEŞiKTAŞ’TA NAPILIR?

“Yahu, her hafta Beşiktaş maçı öncesi Beşiktaş’a gidiyorsun. Ne yapıyorsun orada Allah aşkına?” Semtimizi merak edenler için küçük bir yeme-içme rehberi: Pando’da bal-kaymak, sahanda yumurta yenir sıcak süt içilir. Meşhur Beşiktaş Köftecisi’nde köfte yanında acı salça ve bol sirkeli piyazla yenir. Cam şişede ayran içilir. İntiba’da döner yenir. (Selamımı söyleyin, torpil yaparlar!) Hasbi’de hamsi tava yenir. Murat Muhallebicisi’nde muhallebi yenir. Soydan’da acılı turşu suyu içilir. Erik turşusu yenir!

Haberin Devamı

(10.03.2013 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)