Hakan Çelik Babayiğit kamyon
HABERİ PAYLAŞ

Babayiğit kamyon

Haberin Devamı

50 milyon dolar yatırımla geliştirilen ilk yerli şanzıman, 2020’den itibaren Ford’un, Eskişehir-İnönü’deki fabrikasında ürettiği kamyonlara takılacak. 50 ülkeye satılacak araçlardaki yerlilik oranı yüzde 100'e yaklaşacak.

Türkiye ile ABD arasında zaman zaman siyasi sorunlar yaşansa da iş dünyasında Amerika kökenli birçok şirket Türkiye’de başarı hikayeleri yazıyor. Bana göre bunların en önemlisi Ford Motor Company. Şirket Türkiye’de uzun süredir Koç Topluluğu ile stratejik ortaklık ilişkisi içinde ve Ford Otosan adı altında üretim yapıyor.

Babayiğit kamyon

AR-GE ZAFERİ

Geçen hafta Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün de arasında bulunduğu şirket yöneticileriyle Beyoğlu’ndaki Soho House’da kahvaltıda bir araya geldik. Yenigün, Ford Otosan’ın Türkiye’nin ilk yerli şanzımanını üretmek için kolları sıvadığını söyledi.

Bu adımla 2020’den itibaren yeni nesil Ford Cargo kamyonların motorundan şanzımanına ve hatta arka aksına kadar her şeyi tamamen yerli olacak. Ford Otosan, Türkiye’de AR-GE’ye (araştırma-geliştirme) en fazla yatırım yapan özel şirketlerden.

Türk mühendislerin adeta sıfırdan yarattıkları arka aks ve 13 litrelik E6 Ecotorq motorun ardından şimdi de yerli şanzıman kullanıma sunuluyor. Bu parçaların geliştirme ve üretim süreci 2019’da tamamlanacak. Bu şanzıman ile yerlilik oranı parçada yüzde 90’lara çıkacak.

230 MİLYON DOLAR YATIRIM

Haydar Yenigün, 2018’de toplam otomotiv pazarının yaklaşık 1 milyon olarak gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Ford Otosan, 110-120 bin perakende satış, 300 bin adet de ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ford Otosan’ın yapacağı yatırım da 230 milyon doları bulacak.

EN KARİZMATİK COUPE

Almanya-Stuttgart merkezli premium otomobil üreticisi Mercedes Benz, yeni S Serisi Coupe’yi satışa sundu. Otomobil, gelişmiş teknolojisi, ileri seviyedeki konfor ve güvenlik donanımlarıyla rakiplerinin bir adım önüne geçiyor. Neredeyse bütün komutları dinleyip yerine getiren Linguatronic sistemi de bulunan otomobil Magic Body Control teknolojisiyle çok daha güvenli şekilde virajları dönüyor. S560 Coupe’un yeni V8 motoru 469 beygir güç üretiyor.

Babayiğit kamyon

Özel deri koltuklar, Burmester ses sistemi, 12.3 inçlik dev ekran, özel panoramik tavan, gelişmiş kontrollere sahip koltuklar S Sınıfı Coupe'nin ayrıcalıklarından sadece bir bölümü.

Babayiğit kamyon

HYUNDAI'DEN YENİ MODEL: i30FASTBACK

Hyundai, i30 ailesinin yeni üyesi Fastback versiyonunu Avrupa’da satışa sundu. Sportif detayların yanı sıra premium donanımlarıyla da öne çıkan Fastback, Türkiye’ye yılın son çeyreğinde gelecek. i30 Fastback, aynı zamanda kompakt sınıftaki ilk beş kapılı coupe tarzı model olma özelliği taşıyor. Beş kapılı versiyondan 5 mm daha alçak ve sertliği yüzde 15 oranında artırılan süspansiyon sistemi ile donatılan otomobil, yüksek konfor, daha dinamik ve çevik bir sürüş deneyimi de sağlıyor.

Babayiğit kamyon

Sıradaki haber yükleniyor...
holder