Kültür - Sanat Baby Driver 30 Haziran'da sinemalarda
Paylaş
Baby Driver 30 Haziran'da sinemalarda

O iyi bir çocuk; direksiyon başında ise bir şeytan...

Burada sözü edilen kişi, acımasız suçluların kaçış arabalarını A noktasından B noktasına götüren, masum görünümlü Baby’dir (Ansel Elgort). Baby bir deli fişek gibi araç sürerken, kafasının içinde çalan kişisel bir müzik vardır. Bunun nedeni, kaçış rotasını, iPod’unda özenle derlenmiş ve dosdoğru kulaklarına erişen özel ritimlere göre planlamasıdır; her bir şarkı, araçtakileri hayatlarının yolculuğuna çıkaran, ustaca zamanlanmış keskin dönüşlere, vites değişimlerine ve kaçış manevralarına denk gelmektedir.

Sürat ile müziği birleştiren “TAM GAZ/BABY DRIVER”, yazar-yönetmen Edgar Wright’tan, türleri heyecan verici bir şekilde buluşturan, başka örneği olmayan yepyeni bir aksiyon gerilim.



Baby, güpegündüz bir dizi şanslı banka soygunu gerçekleştiren ve bu başarısını kısmen Baby’nin otomobil konusundaki zekasına borçlu olan Doc (Kevin Spacey) için çalışmaktadır. Doc’ın başvurduğu diğer profesyoneller kanunsuzluğu seçmiş eski Wall Street çalışanı Buddy (Jon Hamm); Buddy’nin genç, kural tanımaz, sansasyonel suç ortağı Darling (Eiza Gonzalez); ve fevri mizaçlı, elinden silahı eksik etmeyen Bats’tir (Jamie Foxx). Bats’in Baby’yle ilgili –tavrından yeteneğine– duyduğu şüpheler o zamana kadar sorunsuz yürüyen operasyonda tehlikeli bir gerginlik yaratmaya başlar.

Baby’nin dış görünümü –güneş gözlükleri, mesafeli duruşu ve hiç çıkarmadığı kulaklıkları– onun boyundan aşkın işlere kalkışmış bir çocuk olduğu izlenimini yaratabilir ama kaçmadaki becerileri kimsenin boy ölçüşemeyeceği türdendir. Ancak, yeteneklerine gizliden gizliye gösterilen talep ve kendisinin bu yeteneklerini kullanış biçimi, genç adamın doğru ile yanlış anlayışı üzerinde ağırlık yapmaya başlar; özellikle de, Debora (Lily James) adındaki sevecen bakışlı, tatlı garson kıza aşık olup, bu tehlikeli ve lanet işin kendisinin aşk ve mutluluk şansını tehdit ettiğini düşünmeye başladığında.




Edgar Wright’ın yazıp yönettiği “TAM GAZ/BABY DRIVER”ın yapımcılığını Big Talk Pictures’dan Nira Park, Working Title yöneticileri Eric Fellner ve Tim Bevan; yönetici yapımcılığını ise Edgar Wright, Adam Merims, James Biddle, Rachael Prior, Liza Chasin ve Michelle Wright üstlendi.

“BABY DRIVER” KİMDİR?


Havalı ama biraz saf. Genç ama ruhu yaşlı. Bazen sarsak ama gerektiğinde işinin ehli. Kendisine verilen görevde olağanüstü iyi ama yaptığı şeyin sonuçlarının her zaman farkında değil. İşte Ansel Elgort’un canlandırdığı, Edgar Wright’ın sinemaseverlere bir suçlunun bakış açısını canlı bir şekilde sunmak, aynı zamanda o dünyanın gerçek yansımalarını da yaşatmak için yarattığı Baby karakteri böyle biri.

“TAM GAZ/BABY DRIVER”ın lokomotifi olan müzik, Wright’a göre, bu iki yönlü kişiliğin bir göstergesi. İşini yaparken en sevdiği şarkıları sonuna kadar açması çok havalı gelebilir ama aslında bunun ardında gizlenmiş bir trajedi bulunuyor. “Tinitus denen bir kulak sorunu yaşıyor; çocukken bir araba kazası sonucu oluşan bu rahatsızlık, kulağında çınlama yapıyor” diyen Wright, şöyle devam ediyor. “Bu rahatsızlığı onun fazla konuşmak istememesine yol açıyor çünkü işitme sorunu olan insanlar konuşurken kendileriyle ilgili daha fazla kompleks yaşayabilirler. Bu rahatsızlığının bir diğer sonucu ise çınlamayı bastırmak için müzik dinlemek. Müzik bir güvenlik kalkanı oluyor ve daha sonra gerçek bir takıntıya dönüşüyor. Kelimenin tam anlamıyla bütün hayatını müzikle senkronize ediyor çünkü doğru müzik olmadan gerçekten bir şey yapamıyor.”


Baby Driver (Tam Gaz) 30 Haziran'da sinemalarda



Haberin Devamı