Spor Badmintonda etek isyanı

Badmintonda etek isyanı

Paylaş
Badmintonda etek isyanı

Dünya Badminton Federasyonu'nun yeni kıyafet yönetmeliğine göre, 1 Mayıs'tan itibaren kadın sporcular turnuvalarda sadece mini elbise veya t-shirt ve mini etek ile oynayacak

Almanya, Dünya Badminton Federasyonu’nun (BWF) yeni kıyafet yönetmeliğini tartışıyor. Federasyon geçtiğimiz aylarda aldığı bir kararla 1 Mayıs 2011’den itibaren Grand-Prix seviyelerindeki turnuvalarda kadın sporcuların sadece mini elbise veya t-shirt ve mini etek ile oynamalarına izin verileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bu karar, Almanya’da büyük tartışmalara neden olurken, Kuzey Ren Westfalya Özgürlükler Bakanı Barbara Steffens, “Kadın sporlarına ilginin artırılması için onlar bacaklarını mı gösterecek?” diyerek tepkisini dile getirdi.

CİNSELLİK DÜŞÜNCESİ

Kararı “Kabul edilemez” olarak niteleyen Steffens, şunları söyledi: “Spor müsabakalarında giyecekleri kıyafetlerin kurallarla belirlenmesi kesinlikle zavallılık ve kabul edilemez bir durumdur. Kadınların spor müsabakalarında bacaklarını daha fazla göstermelerini sağlayacak kuralların konulması sporu daha çekici hale getirmiyor. Bu düşüncede cinsellik yatıyor. Kadın sporcular maçlarda istedikleri giyme özgürlüğüne sahip olmalılar. Sporda önemli olan gösterdiğiniz performanstır. Giydiğiniz kısa etek ya da şort değildir. Kadın sporculara müsabakalarda nasıl giyinmeleri gerektiğini dikta etmek kabul edilemez.

Haberin Devamı

ERKEKLER KARAR VEREMEZ

Müsabakalarda giyecekleri kıyafetlere en iyi o sporcular karar verebilir. Bazı federasyonların yönetim kurullarında oturan erkekler değil. Son yıllarda kadın sporlarında yarışmacıların kıyafetleri büyük ilgi görmeye başladı. Beach volley, voleybol, tenis, atletizm, buz dansı gibi branşlarda kullanılan formalarda giyilen kıyafetlerde büyük değişiklikler ve yeni kurallar var.

HEPSİ DAHA AÇIK, DAHA SEKSİ

Uluslararası federasyonlar, organizatörler ama en önemlisi spor malzemeleri üreten firmalar özellikle kadınlar için yeni kıyafet tasarımları yaratıyorlar. Örneğin ünlü tenis turnuvası muhafazakâr İngiltere’de Wimbledon’da sporcuların kıyafet yönetmeliğinde büyük değişikliğe gidildi. Artık tek kural var. O da kıyafetin yüzde ellisinin beyaz olması. Bunun dışında sporcular sahaya istedikleri gibi çıkabilirler. Kıyafet yönetmeliği konusunda en öne çıkan spor dalı ve federasyonu beach volley oldu. Buradaki kıyafet yönetmeliğinde kadınların giydiği bikini altının yan kısmının yedi santimetreden daha fazla olmaması gerekiyor. Gerekçe olarak ta sporcunun hareket özgürlüğü gösteriliyor.