Gündem Bagajdan düşen çanta panik yarattı

Bagajdan düşen çanta panik yarattı

Paylaş
Bagajdan düşen çanta panik yarattı

Van'ın Özalp ilçesinde, seyir halindeki bir aracın bagajından yola düştüğü belirlenen çanta, paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlasının B kapısı önünde haki renkli askeri çanta olduğunu fark eden nöbetçiler, durumu komutanlarına ve polise bildirdi.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, bomba olasılığına karşın çantanın bulunduğu alanı güvenlik kordonu ile çevirerek kışlanın yakınındaki Van-Özalp karayolunu trafiğe kapattı.

İlçede bomba imha uzmanı olmadığı için Van Emniyet Müdürlüğünden uzman ekip isteyen polis, olay yerine gelen Kışla Komutanı Yarbay Mehmet Kenan Çakmak da detaylı bilgi verdi.

Yaklaşık bir saat süren bekleyişin ardından olay yerine gelen bomba imha uzmanları, çevrede yaptıkları incelemeden sonra çantayı fünye ile patlattı.

Büyük paniğe neden olan çantadan battaniye ve yastık ile bir çift ayakkabı çıktı.
Bu arada, olayın ardından kışlanın yakınında bulunan petrol istasyonunu arayan M.Y. adlı kişi, sabah saatlerinde Denizli’ye gitmek üzere yola çıktığını ve çantasının seyir halindeki aracın bagajından düştüğünü belirtti.

Haberin Devamı

İstasyon sahibinin konuyu polise bildirmesi üzerine M.Y’ye ait olduğu anlaşılan çanta, İlçe Emniyet Amirliğine götürüldü. Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.