Türkiye (Son Dakika) Bağcılar cinnetinin asıl nedeni...

Bağcılar cinnetinin asıl nedeni...

Paylaş
Bağcılar cinnetinin asıl nedeni...

Kendi erkek kardeşi ve karısı arasındaki cep telefonu yazışmaları nedeniyle kıskançlık krizi geçirip katliam yaptığı ileri sürülen adamın avukatı, kadının okuma yazmasının bile olmadığını, dolayısıyla olayın yasak aşk cinayetine dayandırılamayacağını söyledi. Avukata göre cinnetin sebebi parasızlık...

İstanbul Bağcılar'da, eşi ve 7 çocuğuyla birlikte kardeşini de vurduktan sonra kendi kafasına ateş eden ve bugün de öldüğü açıklanan 36 yaşındaki Engin Sargık’ın avukatı Cuma Tiryaki, olayın yasak aşka dayandırılamayacağını söyledi. Avukat Cuma Tiryaki, Engin Sargık’ın parasızlık yüzünden cinnet getirdiğini söyledi.

>> KATLİAMCI BABA ÖLDÜ


>> İŞTE O KORKUNÇ OLAY

Batman’da hayvancılık yaparken 1,5 yıl önce ekonomik krize giren ve hayvanlarının ölmesi üzerine 350 bin lira zarar eden Engin Sargık, ailesi ile İstanbul’a yerleşti. Engin Sargık, 8 ay önce kardeşi Bayram Sargık’ın "Anne-babamla anlaşamıyorum. Seninle kalmak istiyorum" teklifini kabul etti.


Katliamı bitirdikten sonra kendi kafasına ateş eden ve bugün hayatını kaybettiği bildirilen Engin Sargık (solda), ağır yaralanan eşi Sacide Sargık ve Engin Sargık'ın şüphelendiği kardeşi Bayram Sargık

7 ÖLÜ, 4 AĞIR YARALI

Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak’ta bulunan 4 katlı binada geçen Cuma günü saat 23.30 sıralarında meydana gelen olayda, Engin Sargık, kardeşi Bayram, eşi Sacide ve çocukları Suzan (18), Salih (17), Sevda (15), Gülcan (14), Erhan (9), Ercan (8) ve Abidin’i (5) silahla vurduktan sonra intihar girişiminde bulundu ve ağır yaralandı. bugünse tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bayram, Suzan, Sevda ve Salih Sargık evde yaşamını yitirdi. Ağır yaralan Gülcan Sargık ile Abidin Sargık da kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamadı. Sacide Sargık, Erhan Sargık ve Ercan Sargık’ın tedavileri ise kaldırıldıkları hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde sürdürülüyor.

'KARISININ MESAJ ÇEKMESİ İMKANSIZ'

Engin Sargık’ın işten çıkarılınca dava açmak için başvurduğu Avukat Cuma Tiryaki, "Aileyi en çok yaralayan bu olayın yasak aşka dayandırılması. Böyle bir şeyin olması kesinlikle doğru değil. Hepsi bir birbirlerini son derece saygılı insanlardı. Engin Sargık’ın eşi Sacide Sargık’ın okuma yazması bile yoktu. Okuma yazması olmayan bir insanın mesaj çekmesi imkansız. Zaten polisin bu olayla ilgili açıkladığı henüz bir şey yok dedi" diye konuştu.

Avukat Cuma Tiryaki’nin söylediğine göre Engin Sargık olaydan iki gün önce çalıştığı tekstil atölyesindeki işinden çıkarıldı. Dava açmak için dört arkadaşı ile birlikte olay günü avukatlık bürosuna gitti. Ergin Sargık’ın cebinde sadece 5 lirası vardı. 750 liralık dava masraflarını diğer arkadaşları karşıladı.

Kayınbiraderiyle çok sayıda telefon konuşması olduğu iddia edilen Sacide Sargık’ın cep telefonunun olmadığını da söyleyen Avukat Cuma Tiryaki, "Kendi halinde, sessiz bir çocuktu. Taşındıkları yerde yaptığı borçla ilgili sıkıntıları vardı. Tehditler alıyordu. Böyle bir olayı nasıl gerçekleştirdi biz de inanmıyoruz. Etrafına karşı çok saygılıydı. Maddi sıkıntısı o kadar fazlaydı ki işten çıkarıldığı şirkete dava açmak için harç parası bile yoktu. Şu an kendisi hastanede yattığı halde arkadaşları onun için alacak davasını açtı" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı