Gündem Bağcılar'da 2 bomba

Bağcılar'da 2 bomba

Paylaş
Bağcılar'da 2 bomba

Bağcılar'da PTT şubesinin önüne ve polis merkezinin arka duvarına bırakılan ses bombaları yarım saat arayla patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi

İlk patlama, saat 23.00 sıralarında Kemalpaşa Mahallesi Namık Kemal Caddesi Numara 2/C'deki PTT şubesinde meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede patlamaya ses bombasının neden olduğu anlaşıldı.

Polis, görgü tanıklarının ifadesine göre kaçan iki kişiyi ararken, saat 23.30 sıralarında da Demirkapı Mahallesi'ndeki Bağcılar 100. Yıl Polis Merkezi'nin arka duvarına bırakılan ses bombası büyük bir gürültüyle patladı.

Patlamanın ardından polis merkezine çok sayıda ekip kaydırıldı. Başka bir saldırı ihtimaline karşı çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı. Yapılan incelemede, ses bombasının etkisini artırmak için içerisine vida parçaları konulduğu belirlendi. Polis, ses bombalarını bırakanları yakalamak için çalışma başlatırken, iki saldırıyı da aynı kişilerin yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar ise patlama duyduklarını, ilk önce tüp patlaması sandıklarını söylerken, polis merkezinin bahçesinden dumanlar çıktığını gördüklerini ifade etti. Vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit etmek amacıyla bu tür saldırıların yapıldığını belirten bir mahalleli, polisin failleri en kısa zamanda yakalayacağını umduklarını söyledi.

Çağatay KENARLI İSTANBUL - DHA