Gündem Bağcılar'da 200 TL izdihamı

Bağcılar'da 200 TL izdihamı

Paylaş
Bağcılar'da 200 TL izdihamı

Kaymakamlığın, ihtiyaç sahiplerine 200 TL para yardımı yapacağını duyan Bağcılar halkı izdiham yarattı

Bağcılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine 200 TL para yardımı yapılacağını duyan Bağcılar halkı kaymakamlık binasına akın etti. Yüzlerce kişinin gelmesi ile kaymakamlık binasında izdiham yaşandı. Yardım dağıtımı gece geç saatlere kadar devam etti.

CHP ve MHP tepkili

Gece geç saatlerde yardım yapıldığını öğrenen CHP ve MHP'li ilçe yöneticileri kaymakamlığa geldi. CHP'li İlçe Meclis Üyesi Muzaffer Yedigöl, " kaymakamlığa bilgi almak için geldim. İçeriye girip gece yapılan yardımı soracağım. Kimlere yapıldığını soracağım." dedi. MHP İlçe Başkanı Ali Erdem de kaymakamlığa gelerek konu ile ilgili yetkililerden bilgi almaya çalıştı.

"İhtiyaç sahiplerine yardım yapıyoruz"

Kaymakamlık yetkililerinden para yardımının mahalle muhtarlıklarının belirlediği kişilere yapıldığı ve bu kişilerin işsiz, sigortasız çalışan ya da yeşil kart sahibi kişiler olduğu öğrenildi.

Yardım alamayanlar tepki gösterdi

Para dağıtımı saat 23.00 sıralarında sona erdi. Yardım için bekleyen vatandaşlar kaymakamlık binasından dışarı çıkarıldı. Yardım için gece geç saatlere kadar bekleyen bazı vatandaşlar para yardımı alamadığını öne sürerek tepkisini dile getirdi. Yardımın referandumda evet oyları için dağıtıldığı iddia eden bazı vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. Polis ekipleri de kaymakamlık önünde önlem almak zorunda kaldı. Vatandaşların binaya girişine izin vermeyen ekipler, yardımın sona erdiğini açıkladı.

"Biz gelince yardımı kestiler"

Referandumda 'evet' oyu kullanılmasını koşulu ile para dağıtıldığını iddia eden CHP'li bir ilçe yöneticisi "Biz gelene kadar para dağıtılıyordu. Biz gelince dağıtımı durdurdular. Sigortalı çalışana da sigortasıza da para veriliyor" diye konuşurken çevredeki bazı vatandaşlar ise sigortalı oldukları için kendilerine para yardımı yapılmadığını ileri sürdü. Vatandaşlar arasında yaşanan kısa süreli tartışmalar kavgaya dönüşmeden sona erdi.

Ramazan EĞRİ/İSTANBUL, (DHA)