Siyaset Bağımsızlar BDP'de
Paylaş
Bağımsızlar BDP'de

Selahattin Demirtaş, blok partisi kurulana kadar bir grup milletvekili olarak Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) geçtiklerini belirterek, “Toplam 29 milletvekili BDP'nin üyesi olarak, Meclis'te 29 kişilik BDP grubu kurmayı kararlaştırdık” dedi

12 Haziran seçimlerinde Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu altında bağımsız milletvekili seçilen 36 milletvekilinden 29'u BDP'ye katıldı.

Haberin Devamı

Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Kemal Aktaş ve Leyla Zana siyasi yasakları, Şerafettin Elçi KADEP Genel Başkanı, Levent Tüzel de EMEP Genel Başkanı oldukları için BDP'de yer almadı. KCK tutuklusu 5 milletvekili de avukatları aracılığıyla partiye üyelik formu gönderecek.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Selahattin Demirtaş, blok partisi kurma çalışmalarının da başlatıldığını söyledi.

''Toplam 29 milletvekili BDP'nin üyesi olarak, Meclis'te 29 kişilik BDP grubu kurmayı kararlaştırdık'' diyen Hakkari Milletvekili Demirtaş'ın konuşmasında dikkat çeken unsur, bir blok partisi hazırlıklarına başlandığı bilgisi oldu.

"EN KISA ZAMANDA BLOK PARTİSİ"

BDP Genel Merkezi'nde bazı bağımsız milletvekillerinin katılımıyla yaptıkları toplantı sonrası konuşan Demirtaş şunları söyledi:

Haberin Devamı

''Önümüzdeki ilk iş olarak, bu blok hareketinin bir partileşme blok partisi olarak kendisini ifade etmesinin hazırlıklarına başlamış olduk. Bugünkü toplantıda bunu kararlaştırdık. Dolayısıyla en kısa zamanda bir blok partisi olarak hareket edebilecek tüzel kişiliğe haiz bir parti çalışmasına başlamış durumdayız.

"YILLARA DAYANAN BİR GEÇMİŞİ VAR"

Bizim açımızdan stratejik bir birliktir bu çalışma. Bu çalışmanın yıllara dayanan bir geçmişi var. Bu seçimde bunun çok önemli bir adımını gerçekleştirmiş olduk. Şimdi bunu partileşmeye doğru götürme kararlılığımızı bir kez daha ifade etmiş olduk. Bunun çalışmaları yarından itibaren somut olarak başlayacak. Umut ediyorum ki en kısa zamanda tüzel kişiliği de olan resmi parti kuruluşu gerçekleşmiş olacak.

Bu vesile ile bizler blok partisi kurulana kadar bir grup milletvekili olarak Barış ve Demokrasi Partisine bugün üye olarak geçiş yapmış olduk. Toplam 29 milletvekili BDP'nin üyesi olarak Meclis'te 29 kişilik BDP grubu kurmayı kararlaştırdık.''

KATILAMAYANLARA DA ROL

Demirtaş, blokun aktif üyesi olan ancak BDP'ye katılmayan Şerafettin Elçi ve Levent Tüzel'in, blok partisi kurma çalışmalarını da yürüteceklerini söyledi.

Demirtaş Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana ve Kemal Aktaş'ın da bütün zeminlerde grupla birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı