Türkiye (Son Dakika) Bağırsakları dışarı çıkıyor, ameliyat olmazsa ölecek!

Bağırsakları dışarı çıkıyor, ameliyat olmazsa ölecek!

Paylaş
Bağırsakları dışarı çıkıyor, ameliyat olmazsa ölecek!

Bursa'da bağırsakları dışarı çıkmak üzere olan ve ameliyat olmazsa öleceğini öğrenen kadın, cumhurbaşkanı ve başbakandan yardım istedi

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde yaşayan Neşe Özdivrik, 15 sene önce bağırsak kanserinden ameliyat oldu. Ameliyattan sonra bağırsaklarına enfeksiyon sıçrayan Özdivrik’in tekrar ameliyatla bağırsaklarından bir kısmı alındı. Yapılan son ameliyattan sonra durumu daha da kötüleşen kadının bağırsakları birbirine yapıştı ve büyüme yaparak göbeğinden sarktı. Koltuktan kalkmakta bile zorlanan kadın, engelli kızı ile hayat mücadelesine devam ediyor.

10 BİN LİRAYA İHTİYACI VAR
, SATACAK HİÇBİR ŞEYİ YOK

Yapılan son kontrollerde hastalığının son safhaya geldiğini öğrenen kadın, eğer 10 bin lira bulunamaması halinde öleceğini öğrendi. Satacak hiçbir şeyi olmadığını söyleyen Özdivrik, cumhurbaşkanı ve başbakandan yardım istedi. Yıllardır ağrı çektiğini, ancak son zamanlarda ızdırabının daha da arttığını ve tuvalete bile çıkamadığını gözyaşlarıyla anlatan Özdivrik, "2005 yılında bağırsak kanserinden ameliyat oldum. Bağırsaklarımdan 20 santim kesildi. Bağırsaklarım 1 sene boyunca dışarıda torbanın içerisinde durdu, daha sonra içeri aldılar. 2006 yılında iç dikişlerin hepsi patladı. Bu seneye kadar yırtık bir şekilde dolaştım. Bu zamana kadar da hep devlet hastanelerini dolaştım. Ancak obez teşhisi konulduğu için, ‘sen masada kalırsın, ameliyat edemeyiz’ diyerek beni ameliyat etmediler. Daha sonra Uludağ Üniversitesi’ne gittim. Ameliyat için 10 bin lira para istediler. Prosedür gereği o parayı vermem gerekiyormuş" dedi.

"ANNEMDEN YETİM MAAŞI ALIYORUM, O DA KİRAYA GİDİYOR"

Bağırsaklarının tamamen birbirine yapıştığını ve tuvalete çıkamadığını söyleyen Özdivrik, "Bağırsaklarım artık tamamen birbirine yapıştı. Bir aydır dışarı çıkamıyorum, ölümle mücadele ediyorum. Yalvarırım, Allah rızası için ameliyat parasını hastaneye tedarik edin. Dün Bursa Devlet Hastanesinde ilaçlı tomografiye girdim. Bana artık ömrünün son zamanlarındasın dediler. Hemen acilen ameliyat olmam gerekiyor. Doktorlar ameliyat olmazsam öleceğimi söylediler. Eşim 5 sene önce vefat etti. O da engelliydi. Annemden yetim maaşı alıyorum, ancak o da kiraya gidiyor. Cumhurbaşkanı ve başkanımızı çok seviyorum. Onlardan hastane masrafım olan 10 bin lirayı karşılamalarını istiyorum" diye konuştu.

'ALLAH'TAN VE ANNEMDEN BAŞKA KİMSEM YOK'


Engelinden dolayı konuşmakta zorlanan kızı Nil Özdivrik ise, "Allah’tan ve annemden başka kimsem yok, Allah rızası için annem için yardım istiyorum. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın anneme yardımcı olmalarını istiyorum. Lütfen annemi bu durumdan kurtarın. Annemden başka hiç kimsem yok. Kendim için hiç bir şey istemiyorum, tek isteğim annemin yaşaması. Eğer annem ölürse tek başıma sokakta kalacağım" ifadelerini kullandı.

İHA

Haberin Devamı