Siyaset Bağış: Adam gibi bir muhalefete ihtiyaç var
Paylaş
Bağış: Adam gibi bir muhalefete ihtiyaç var

Bağış: Adam gibi bir muhalefete ihtiyaç var

AKP İl Başkanlığı'nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen AKP Genel İstişare Toplantısı'na katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının gündeminin, teşkilat çalışmaları olduğunu bildiren Bağış, "AK Partililer her zaman olduğu gibi çalışıyor. Bu bizim çok olağan her ay yaptığımız, milletvekillerimizin il yönetim kurulu üyeleriyle yaptığımız istişare toplantımız" dedi.

AİHM'İN KARARI

Bağış, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) geçtiğimiz günlerde, nüfus cüzdanındaki din hanesinin kaldırılmasına ve kimliğe Kürtçe isim yazılırken Türk alfabesinde olmayan harflerin kullanılmamasına yönelik aldığı iki kararın sorulması üzerine, "Sayın Başbakanımız bu konularda açıklama yaptı. Zaten hükümetimizin görüş belli Ben Sayın Başbakanın açıklamalarına tamamen katılıyorum" diye yanıt verdi.

EMASYA PROTOKOLÜ

EMASYA Protokolü'nün kaldırılmasının AB'deki yansıması sorulan Bağış, "Değerlendirme raporlarına bakarsanız, son 5-6 yıldır her AB Komisyonu'nun yayınladığı ilerleme raporunda bu EMASYA ile ilgili içerik vardı. Bunun Avrupa standartlarına uymadığı, Avrupa'daki sivil-asker ilişki boyutuyla Türkiye'deki boyutunun birbirleriyle uyuşmadığı anlatılıyordu. Bunun kalkmış olması eminim ileride AB'nin bu konudaki eleştirilerini ortadan kaldıracaktır" diye konuştu.

TBMM'DEKİ KAVGA

Bağış, mecliste yaşanan gerginlikler için de, "Türkiye'nin adam gibi bir muhalefete ihtiyacı var" dedi.

AKP Genel İstişare Toplantısı'na Bağış'ın yanısıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AKP İstanbul Milletvekilleri Güldal Akşit ve Burhan Kuzu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Haberin Devamı