Siyaset Bağış: "Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyorlar"
Paylaş
Bağış: "Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyorlar"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Ramazanın ilk gününde Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği sokak iftarına katıldı. Aşçı elbisesi giyerek vatandaşlara yemek dağıtan Bağış, gündeme dair çarpıcı açıklamalar da yaptı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile birlikte sokak iftarına katılanlara yemek dağıttı. Aşçı elbisesi giyen Egemen Bağış etkinliğe katılan vatandaşlarla sohbet ederek çorba, pilav ve tatlıdan oluşan iftar yemeğini dağıttı.

İftar programından önce gündeme ilişkin açıklamalar yapan Egemen Bağış "Ramazanın hazzını duyamayan ülkelere ve Müslüman kardeşlerimize Allah kolaylık versin. Bugün Suriye’de, Mısır’da, Keşmir’de, Gazze’de maalesef ramazanı sıkıntılarla karşılayan kardeşlerimiz var. Bu ramazanda onları da düşünelim. Onlar için de dua edelim. Ramazan sadace aç kalmak değil, ramazanın anlamı başkasının derdini yüklenebilmek, empati kurabilmektir. Ramazanın gerçek anlamı bu" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, bir gazetecinin Mısır’daki son durumu sorması üzerine, "Birileri Mısır üzerinde çok kötü bir oyun oynadı. Maalesef birilerinin Türkiye’de başaramadıklarını Mısır’da başarmaya çalıştıkları ortada. Kardeşi kardeşe düşürmek istiyorlar" dedi. Mısır’da bir iç savaş çıkmasına en çok Mısırlılar'ın, ardından Türkiye’nin üzüleceğini belirten Bağış, "Mısır’daki kardeşlerimiz bir şekilde sorunlarını çözerler. Sorunların çözüleceği platform da demokrasi platformudur.

Demokrasinin kuralları içerisinde Mısırlı kardeşlerimiz de bir an evvel huzura kavuşurlar. Mısır, İslam aleminde her zaman farklı yeri olan bir ülke. Bu kadar önemli bir İslam ülkesinin başsız kalması, istikrarsızlık yaşaması İslam dünyası için çok büyük bir zarardır. Onun için herkese dua ediyoruz. Yaşanan darbe sonrası seyirci kalmayacağımızı, darbeye darbe diyemeyenlerin, vahşete de vahşet diyemeyecekleri düşüncesi içerisinde uyarmayı görev biliyoruz"dedi.


Mısır’da gözaltına alınan Türk gazetecilerle ilgili son durumun sorulması üzerine de Bağış, "Serbest bırakıldıklarına dair bir bilgi geldi ama bilmiyorum. Ümit ediyorum ki orada habercilik yapan kardeşlerimin hiçbir sıkıntı yaşamadan görevlerini yapmaları söz konusu olur" diye konuştu.

Taksim’deki palalı saldırgan hatırlatılarak, palanın taşınmasıyla ilgili yasal bir düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya da Bağış, "Şu anda yargıya intikal etmiş bir konu. Savcımız bu konuyla ilgili yeni bir süreç başlattı. Yargımız bu işi neticelendirsin. Ama eğer yasama olarak bizim yapmamız gerken bir düzenleme varsa onun da memnuniyetle yapılması gerekir" diye konuştu.

İftar vaktinden önce Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen davete katılan vatandaşlara seslenen Bağış, ramazanın ilk iftar sofrasında Üsküdar’da olmaktan ve Üsküdar’ın bir evladı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirmekten gurur duyduğunu belirterek "Ne kadar şükretsek azdır. Bir razamana daha sevdiklerimizle huzur içerisinde kavuştuk. Allah bu ramazanda bizim yaşadığımız bu hazzı yaşayamayan Mısır’daki, Suriye’deki, Gazze’deki, Arakan’daki kardeşlerimize güç versin. Allah onların yardımcısı olsun" dedi.

İstanbul’un dünyanın en güzel şehri olduğuna dikkati çeken Bağış, "Dünyanın medeniyetlerine başkentlik yapmış şehir. Üsküdar da en güzel ilçelerinden bir tanesi. Bizim medeniyetimizde ayrı bir yeri olan, Musevilerin Kudüs toprağı, Müslümanların Mekke toprağı dediği, gerçekten herkesin üzerine titrediği, ecdadın göz bebeği bir Üsküdar’da sizlerle iftar sofrasını paylaşmak çok önemli bir gurur" diye konuştu.

DHA

2

Haberin Devamı