Dünya Bahaneye bak!

Bahaneye bak!

Paylaş
Bahaneye bak!

Rumların şikayeti üzerine Avrupa Komisyonu, Beşparmak Dağları'ndaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağıyla ilgili bir araştırma başlatacağını duyurdu

‘HİLKAT GARİBESİ’ BİLE DEDİLER

Haberin Devamı

Beşparmak Dağları’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı, ayyıldız figürü altında da “Ne mutlu Türküm diyene” yazısı yer alıyor. Rumlar, her fırsatta Güney Kıbrıs’tan görülen bayrağın kaldırılmasını istiyor. Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, geçen Aralık’ta Beşparmak Dağları’ndaki KKTC bayrağını ‘hilkat garibesi’ olarak nitelendirerek “Bayrağın Beşparmaklar’dan yok olması için elimden geleni yapıyorum” demişti.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE KADAR GİTTİLER

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Avrupa Parlamentosu’ndaki Rum milletvekili Antigoni Papadopulu, Rum tarafının KKTC bayrağıyla ilgili rahatsızlığını Avrupa Birliği’ne (AB) iletti. Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de AB’nin Beşparmak Dağları’ndaki KKTC bayrağıyla ilgili bir araştırma başlatılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

‘TAHRİKLE DEĞİL ÇEVREYLE İLGİLİYİZ’

Ancak Olli Rehn, tartışma yaratacak bu araştırmaya ilginç bir bahaneyle savundu. Olli Rehn, “Avrupa Komisyonu, Beşparmak Dağları’ndaki bayrağın tahrik edici olup olmadığına önem vermiyor. Komisyon sadece, Beşparmak Dağları’ndaki KKTC bayrağının çevreye zarar verip vermediğini araştıracak” dedi.