Gündem Bahar havası geliyor

Bahar havası geliyor

Paylaş
Bahar havası geliyor

Marmara, Ege ve Akdeniz'de yeni haftanın ilk günlerinde sıcaklık 20 dereceyi geçecek

Türkiye yeni haftayı sıcak hava ve güneşle karşılayacak. Termometreler Marmara, Ege ve Akdeniz'in çok geniş bir kesiminde 20 dereceyi geçecek.

Yağmurlar ise perşembeden itibaren geliyor, hafta içi çok hızlı artan sıcaklık önümüzdeki hafta sonu normal değerine inecek. Batı ve iç kesimlerde başlayan ısınma çarşambadan sonra doğu bölgelerde de çok hızlı şekilde hissedilecek.

Isınmayla eriyecek karların yol açacağı su baskını, taşkın ve çığ riskine karşı tedbir alınmalı. Özellikle tarım alanlarında taşkınlar yaşanabilir. İstanbul pazartesi-çarşamba günleri arası güneşli, boğazda sis sabah ve gece saatlerinde artabilir.

Sıcaklık pazartesi 16, salı 18, çarşamba 20 dereceye çıkacak. Perşembeden sonra yine yağmur var. Cumadan itibaren ve hafta sonu sıcaklık düşecek.

Ankara haftayı puslu ve güneşli geçirecek. Sıcaklık pazartesi 11, çarşamba 15 derece. İzmir sıcak ve 20 derece, körfezde pus, gökyüzünde bol güneş olacak. Perşembe günü lodos İzmir'e hafif yağmurları getirecek.

PERŞEMBE GÜNÜNDEN SONRA YAĞMUR VAR

Marmara'daki bol güneş perşembeden itibaren yerini yağmurlara bırakabilir. Haftanın ilk üç günü hava açık, sıcaklık 20-21 derece, çarşamba ve perşembe termometreler 23 dereceyi gösterebilir.

İç Anadolu'da da sıcaklık artışı başladı, özellikle çarşambadan itibaren sıcaklık bugüne göre 7 derece daha yüksek olacak. Buzlanma sona eriyor ama sürücüler bu defa da artacak sise dikkat etmeli. Ege kıyılarından giren sıcak hava dalgası termometreleri 20 derece ve üzerine çıkardı.

Perşembeden itibaren lodos hafif yağmurlar da getirebilir. Güneyde de hava tamamen güneşli, sıcaklık Antalya'da 21, Diyarbakır'da 14 derece. Güneydoğu haftanın ikinci yarısı 6 derece daha sıcak olacak.

Doğu Anadolu'da kar yağışının kesilmesi ve havanın açmasıyla geceleri kuvvetli don ve ayaz olacak. Erzurum gece -13, Kars -19 derece. Gündüz sıcaklığı ise gün gün artacak.

Karadeniz güneşli, sıcaklık çarşamba günü 17 dereceyi bulacak. Rüzgar zayıf, özellikle Bolu'dan geçecek sürücüler sabah ve gece saatlerinde yoğun sisle karşılaşabilir.

ntvmsnbc