Beden Sağlığı Baharı mutlu geçirmenin altın kuralı

Baharı mutlu geçirmenin altın kuralı

Paylaş
Baharı mutlu geçirmenin altın kuralı

Kayseri'de beslenme ve diyet uzmanı Duygu Deniz, baharı mutlu geçirmenin altın kuralının sağlıklı beslenme ve egzersiz olduğunu söyledi

Beslenme ve diyet uzmanı Duygu Deniz, özellikle bahar aylarında yürüyüş ve egzersiz yapılmasını, beslenmeye de dikket edilmesini istedi. Sağlıklı beslenme programı ve egzersizle birçok hastalığın önüne geçilebileceğini kaydeden Deniz, “Özellikle bahar aylarında akut ve kronik hastalığın önüne geçmek, bunlardan korunmak için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenizi artırmak şarttır.

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri, yeterli, dengeli, çeşitli ve mevsiminde almakla mümkün olur. Ayrıca gün içinde uzun süre hareketsiz biçimde kalmamak ve yapacağımız düzenli yürüyüşler, fiziksel aktivitemizi artırır” diye konuştu.

Duygu Deniz, bahar da sağlıklı beslenmeyle ilgili olarak da şu önerilerde bulundu: “Uzayan gündüz süresi ve aktivitelerle birlikte güne sıkı bir kahvaltı ile başlanmalıdır. Öğün atlamamak çok önemlidir. Lifli sebze ve meyvelerin tüketilmesi önerilir.

Sağlıklı beslenmede karbonhidrat, yağ ve proteinleri dengeli ve yeterli biçimde almak gerekir. Taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi ile vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller karşılanabilir. Meyve ve sebzeyi mevsiminde tüketmek en doğrusudur.

En doğal ve sağlıklı meyve sebze, doğal ikliminde ve zamanında yetişenidir. Suni koşullarda ve hormonlu yetiştirilen ürünler aynı besin değerini taşımaz.”

KAYSERİ, (DHA)

Haberin Devamı