Sağlık Baharın keyfi zehir olmasın

Baharın keyfi zehir olmasın

Paylaş
Baharın keyfi zehir olmasın

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi, baharın gelmesiyle artan alerji vakaları hakkında kentlilere önemli uyarılarda bulundu.

Eşrefpaşa Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Dr. İrfan Eker, şunları söyledi:
"Evinizi, polen yoğunluğunun fazla olduğu 06.00-09.00 ile 18.00-21.00 saatleri arasında havalandırmaktan kaçının. Dışarıdan eve gelindiğinde elinizi, yüzünüzü yıkayın; kıyafetlerinizi değiştirin. Buhar soluması veya burun duşu yaparak burun içini nemli ve temiz tutun. Dışarıdan geldiğiniz kıyafetleri yatacağınız odaya koymayın. Kıyafetlerinizi açık havada kurutmaktan kaçının. Alerjinin türü tespit edildikten sonra evde yün halı, hayvan ve toz tutucu eşyalar bulundurmayın. Bol bol su için."

BULAŞICI DEĞİL, GENETİK YATKINLIK

Geçiş mevsimlerinde özellikle ilkbahar ve sonbaharda çiçeklenmenin artması, yaprakların dökülmesiyle meydana çıkan tozlanma sebebiyle şikayetlerin yoğun olduğunu belirten Uzman Dr. İrfan Eker, "Mevsimsel alerjik nezle özellikle mart-nisan-mayıs aylarında artıyor; bu dönemde yoğun olarak havaya salınan polenler, çocuk ve yetişkinlerin hayat kalitesini olumsuz etkiliyor. Polen alerjisi basit bir hapşırmadan ibaret değil. Burun kaşıntısı, burun ve gözlerde akıntı ile göz kızarması, göz altlarının şişmesi gibi şikayetleriniz varsa direk bir hekime gidin.



Daha sonra da alerjinizin sebebini yapılacak testlerle öğrenin ve yaşamınızı ona göre yönlendirin. Alerji bulaşıcı değil ama genetik yatkınlıktır. Tüm bunların yanında pratik önlemlerle mevsimin keyfini çıkarmak da mümkün" dedi.

Haberin Devamı