Huban Ayşem Baharın modaya getirdikleri
HABERİ PAYLAŞ

Baharın modaya getirdikleri

Haberin Devamı

Huban AYŞEM

Dolce & Gabbana, geleneksel İtalyan tarzını şehirli kadınlara uyarladı. Gucci, Tom Ford’lu seksi yıllarını modernleştirdi. Chanel, tüvit kumaşı ekolojik ve şık bir tarzda kullanmaya başladı. Versace, dünyaca meşhur olmuş desenli ve renkli kumaşlarını öne çıkardı. Hermes, taba rengini veya denizci renklerini değerlendirdi... Her sezon farklı arayışlar içinde olan markalar geçmiş fikirlere yeni yorumlar kattılar...

Sezon trendlerini başlıklar altında toplayacak olursak:

SADELİK

Değişik kesimler, düz kumaşlar, doğal renkler, klasik ve kalıcı bir stilin kıyafetleri... İngilizce’de ‘Less is more’ diye tabir edilen az parçayla yaratılmış çok şıklık! Benim bu kategorideki favorim, uzun gömlek üzerine kısa etek giyilen Celine koleksiyonu.

GİYİNDİKÇE ÇIPLAK KALMAK

Çıplak kalmak dedim diye soyunup çıkın demiyorum tabii. Yumuşak ve hafif kumaşlar, ten rengine yakın renkler hakim. Belki biraz transparan. Vücutta varla yok arası duracak parçalar moda. Solaryumdan uzak durmak için güzel bir sebep: Beyaz, soluk tenler de moda. Hatta Armani, Prada, Balenciaga defilelerinde görüldüğü kadarıyla varla yok arası kaşlar revaçta! Kaşlarınızı pudra ile kapatabilirsiniz. Biraz cesaret istiyor ama denemesi bedava.

SAVAŞÇI RUH

Şiddetin ve savaşın kıyafetlere yansıması hem fütüristik hem de primitif oluyor. Zırhları andıran elbiseler, eskimiş, parçalanmış, yırtılmış giysiler (Aman abartmayın!!), metal aksesuarlı detaylar. Hatta yazın giyilmek üzere hazırlanmış deri elbiseler bile var.

1950’LERE DÖNÜŞ

‘Haute Couture’ün altın çağı olarak anılan 50’li yıllar bu sezon çok revaçta. Korseli giysiler, ince beller, tütülü etekler, kabarık elbiseler. Kurdele ve fiyonklu aksesuarlar. Victor & Rolf defilesindeki gibi ortasından delik geçen sürrealist giysiler. Ayrıca 1950’lerin olmazsa olmazı retro gözlükler ve saç modelleri. Yalnız retro ve vintage olayını abartıp nine gibi gezmeye gerek yok.

ÇİFTLİK HAVASI

Özellikle Chanel’de baskın olan bir tema çiftlik. Tahta takunyalar, örgü çantalar, kareli, cepli, çiçekli elbiseler. Blucin salopetler ve elbiseler. Hasır çantalar, hasır şapkalar. Tabii buna eş olarak bir dönemlerin popüler kovboy çizmeleri. Püsküllü çantalar ve botlar. Fırfırlı, volanlı etekler, çiçekli kumaşlar. Ve bir de olmazsa olmaz: Danteller.

DENİZ KIZI

Mavi, yeşil, mercan renklerin ağırlıkta olduğu ipek ve şifon elbiseler. Alexander Mcqueen koleksiyonunda görebileceğimiz, deniz kabuğu formlu ayakkabılar. Parlak kumaşlar, hacimli formlar. Bir deniz kızına yakışabilecek, size plajda bir akşamüstünü anımsatabilecek her şey var.

DENİZCİ ÜNİFORMASI

Plaj denirse, deniz denirse denizci akla gelmez olur mu? Jean Paul Gaultier’nin vazgeçilmezi, lacivert beyaz çizgili bluzlar. Mini elbiseler. Kırmızı, beyaz, mavi, lacivert, siyah renklerin ağırlıkta olduğu, ‘mutlaka çizgili’ parçalar. Geometrik bir eğlence. Hem spor, hem şık. Bu sezon dolabında çizgili denizci bluzu olmayanı sokağa çıkartmayacaklar benden size söylemesi!

HAYAT KURTARAN

Trençkot yılların vazgeçilmez parçası. Hep hayat kurtarıcı olarak görülürdü. Klasik giyinen herkesin edinmesi gereken bir parçaydı. Taa ki, bu sezon Burberry klasik trençkotlarını tekrar yorumlayana kadar. Artık trençkotlar sadece klasikçilere göre değil! Burberry’nin başını çektiği markalar arasında Max Mara, Kenzo, Dior, Gaultier ağırlıkta. Eski modellere nazaran daha drapeli, plili, biraz daha özgür modeller hayatımızda.

ASKERİ AÇILIM

O kadar çok asker ve ordu konusu oldu ki, moda evleri bizi duydu. Bu sezon askeri açılım yapıyoruz! Asker ceketleri, gömlekleri. Kemerler, haki, taba, kahverengi renkler moda. Kamuflaj da revaçta aslında. Ama cephede savaşıyor gibi görünmemeniz için, pek tavsiye etmediğim bir parça.

TRİBAL HASTALIK

Afrika, Asya, Orta Doğu, Uzak Doğu. Bütün etniklerin tribal desenleri serbest bu sezonda. Ayrıca batikler, primitif desenler de moda. Haliyle sarı, turuncu, mavi, kırmızı renkleri hem ayrı ayrı, hem de beraberce kullanımda. Bahar akşamları için de tribal örgülü kazaklar ve üzerimize hem bol, hem de büyük hırkalar var.

HAYVAN DESENLERİ

İşte en zoru bu. Hayvan desenleri moda olunca yakışanı yakışmayanı giyiyor. Sonra etraf hayvanat bahçesine benziyor. Işıl ışıl zebralar, daracık leoparlar giymek zorunluluğu yok. Hayvan desenleri sadece bir tişört baskısı, ayakkabı detayı veya saç aksesuarı da olabilir. Ama taşıyacağına güvenen varsa desenli elbiseler çok moda.

ÇİZGİ FİLM KAHRAMANI

Karikatürleri anımsatan, çocuksu desenler ve detaylar çok moda. Harikalar diyarındaki gibi giysiler. Pembe, sarı, mor. Eğlenceli renkler ve baskılar. Kabarık elbiseler, kabarık saçlar... Oyuncağa benzemek serbest. Saç bantları, bandanalar. Geniş ve hacimli yakalar ve etekler... Sizi bir çizgi film kahramanına benzetebilecek ne varsa kullanabilirsiniz.

4

Sıradaki haber yükleniyor...
holder